Adil Öksüz'ü serbest bırakan eski hakim, tutuklandı!

Adil Öksüz'ü serbest bıraktıktan sonra meslekten ihraç edilen ve daha sonra da hakkında yakalama kararı çıkartılarak elektronik kelepçeyle ev hapsine alınan eski hâkim Çetin Sönmez, savcının yaptığı itiraz sonucunda tutuklandı.

Darbe girişiminin ardından 16 Temmuz’da sabah saatlerinde darbenin yönetildiği merkezlerden biri olan Akıncı Hava Üssü’nün yakınında gözaltına alınan ve “Tarla bakıyordum” savunmasını yapan Adil Öksüz, hâkim Çetin Sönmez tarafından serbest bırakılmıştı. Öksüz’ün darbe girişiminin kilit isimlerinden biri ve FETÖ’nün ‘hava kuvvetleri imamı’ olduğunun ortaya çıkmasıyla büyük bir tartışma başladı. Sönmez, HSYK’ca 16 Ağustos 2016’da açığa alındı. HSYK, mayıs ayının başında aralarında Sönmez’in de bulunduğu 107 hâkim ve savcıyı FETÖ bağlantısı bulunduğu iddiasıyla meslekten ihraç etti.

Savcılıktan ev hapsine itiraz

HSYK’nın ihraç kararı üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Kuşçuoğlu’nun koordinasyonunda sürdürülen soruşturmada Sönmez hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı.

Çetin Sönmez, 6 Mayıs’ta Muğla’nın Ortaca ilçesinde yakalandı. Savcılık sorgusunun ardından Sönmez tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilmişti. Yapılan sorgunun ardından Sönmez, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Hakkında ev hapsi kararı verilen Sönmez’in yurtdışına çıkışı da yasaklanmıştı. Savcılık karara itiraz etti. İtirazın sonucunda Sönmez tutuklandı.

Soruşturma Savcısı Mahmut Tamöz'ün dün karara yaptığı itirazı değerlendiren bir üst hâkimliğin Sönmez'in tutuklanmasına hükmettiği ve Sönmez'in Sincan Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]