Adil Öksüz'ü en son ABD Konsolosluğu aramış

15 Temmuz firarisi Adil Öksüz'ün, darbe girişiminden 6 gün sonra ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan telefonla arandığı ortaya çıktı. ABD Büyükelçiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Vize iptali bilgisini vermek için aradık" denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, 21 Temmuz 2016'da, saat 10.22'de ABD İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün cep telefonunun arandığına dair kayıt bulunduğunu bildirdi.
Başsavcılık kaynakları, yargı muhabirlerinin, bugün bir gazetede yayınlanan "darbe girişimi gecesi Öksüz'ün, ABD konsolosluğu santral numarasından arandığına" ilişkin habere yönelik soruları üzerine, "21 Temmuz 2016 tarihinde, saat 10.22'de ABD İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan Adil Öksüz'ün cep telefonunun arandığına dair kayıt var" bilgisini paylaştı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: VİZE İPTALİ BİLGİSİNİ VERMEK İÇİN ARADIK
Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Büyükelçiliği, Adil Öksüz'ün vize iptali bilgisinin iletilmesi için arandığı bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi: "Amerikan-Türk emniyet güçleri arasındaki yakın işbirliğinin doğrudan sonucu olarak, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Adil Öksüz adına kayıtlı bir numaraya 21 Temmuz 2016 tarihinde bir çağrı gerçekleştirilmiştir. O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD’nin Türkiye Temsilciliği’ni arayarak, Adil Öksüz’ün Türkiye’den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz’ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz’ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık. ABD Başkonsolosluğu’nun, şüphe uyandırmaktan çok uzak olan bu çağrısı, darbe girişiminin ardından ABD ve Türk emniyet güçlerinin yakın işbirliğini sergilemektedir." 

Başbakan Binali Yıldırım, NTV ve Star TV ortak yayınında Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Yıldırım, ABD Büyükelçiliğinin Adil Öksüz açıklamasına ilişkin konuştu. Yıldırım "Öksüz'ün ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğundan aranmış olması, bunun ifadelere girmiş olması ve ifadelere girmesinden sonra 'Biz vizesini iptal etmek için aradık. 15 Temmuz'un faillerinden biriydi, onun için biz de duyarlılık gösterdik, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı sorumlu davrandık, hemen vizesini iptal ettik'. Resmi açıklama bu. Yersen. Tabii başka şeyler de var mı yok mu bakmak lazım. İnsan 'Her iş bitti de o mu kaldı?' sorusunu sormaktan da geri duramıyor. Daha tatmin edici bir cevap bekleriz." dedi.

İDDİANAMEDE SON KONTROLLER
Öte yandan, Adil Öksüz'ün de şüphelileri arasında yer aldığı, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere yönelik iddianamenin son kontrollerinin yapıldığı, muhtemelen yarın mahkemeye gönderileceği belirtildi.

15 TEMMUZ'UN KİLİT İSMİ
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Adil Öksüz, FETÖ'nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminden bir gün sonra Akıncı Üssü’nde gözaltına alınmıştı.
FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz, 2 gün sonra çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılmıştı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Adil Öksüz'ü, arama çalışmaları devam ediyor.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]