Aday öğretmenlerden Erenler Belediyesine ziyaret

Türkiye’nin dört bir yerinden şehre yeni atanarak Sakarya’ya gelen Stajyer Öğretmenler Erenler Belediyesini ziyaret ederek çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi edindi.

İlk kez uygulanan çalışma kapsamında aday öğretmenler atandıkları şehirler ve ilçelerdeki kurum, kuruluş ve belediyeleri ziyaretlerde bulunarak görev yaptıkları yerlerin sosyal, ekonomik, kültürel ve eğitimsel durumu hakkında gözlemlerde bulunuyorlar.

Okul dışı eğitimler kapsamında Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten’in eşlik ettiği öğretmen adaylarını Erenler Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kemalettin Kaya karşıladı. Tanışma gezisinde Belediyenin Hizmet Birimlerini birlikte gezen heyet faaliyetler hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Erenler Belediyesi Başkan vekili Necmettin Kırık’ı makamında ziyaret etti.

“Erenler Belediyesine Teşekkür”

Son olarak Meclis Salonunda Aday öğretmenlere geziler sırasında eşlik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten yaptığı konuşmada; “Aday arkadaşlar haftanın 4 günü okullarında eğitim alıyorlar. 1 gün ise şehri tanıma açısından gezilere katılıyorlar. Biz de bu konuda değerli arkadaşlarımıza rehberlik yapıyoruz. İnşallah bu eğitim programından sonra daha donanımlı bir şekilde mesleklerine başlayacaklar. Öğretmenlerimize değer verdiklerini hissettiren Erenler Belediyesi yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz tarafından Meclis Toplantı Salonunda misafir edilen aday öğretmenlere Erenler Belediyesinin hizmetleri, eğitim kurumlarıyla olan diyalogları, eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

“Önceliğimiz her zaman eğitim olmuştur”

Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz ise konuşmasında; “Aday öğretmen kardeşlerimize öncelikle Belediyemize yaptıkları bu nazik ziyaretten ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Öğretmenlik sadece bir meslek değil bir hayat biçimidir, Sizler çocuklarımıza yol gösteriyorsunuz. Böylesine kutsal bir mesleği tercih ettiğiniz için hepinizi yürekten kutluyorum. Erenler Belediyesi olarak bizim önceliğimiz her zaman eğitim olmuştur. İlçe Kaymakamlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte eğitim alanında çok önemli hizmetler yapmaktayız. Eğitim kurumlarıyla çok güzel iletişime ve diyaloga sahibiz. Sizlerle de sürekli diyalog halinde olmak isteriz. İlimizdeki eğitim kalitesini ve başarısını daha yukarıya çekmek adına üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazırız" dedi.

Program sonunda misafirlere çeşitli ikramlar yapıldı ve günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]