Adapazarı Treni 1 Haziran'da sefere başlıyor

TCDD yönetimi 118 bir geçmişe sahip Adapazarı Treni’ni 5 yıldır şehre sokmuyordu. 1 Haziran’dan itibaren seferler Adapazarı Garı yerine, Mithatpaşa’da başlayacak.

YOLCUNUN DEĞERİ
5 yıldır Adapazarı Garı’na gelemeyen Adapazarı Treni 1 Haziran’dan itibaren Mithatpaşa Garı’ndan seferlerine başlayarak Pendik’e gidecek. Günde 40 kez Adaray için kapatılan geçitler bahane edilerek Adapazarı Garı’na sokulmayan Adapazarı-İstanbul treni için yeniden hazırlanan Mithatpaşa Garı’nın son hali ise bu şehrin tren yolcularına verilen değeri gösteriyor.

SIKINTILI İSTASYON
İstanbul’a gitmek isteyen tren yolcuları sundurma şeklinde oluşturulan ve tuvaleti olmayan bir bekleme salonunda treni bekleyecekler. Ayrıca Mithatpaşa istasyonunun peron uzunluğu Adapazarı Treni’nin uzunluğuna da uygun değil. Mithatpaşa’yla ilgili bir diğer sorun ise ulaşım sıkıntısı. Tren yolcularının İstasyona ulaşabilmeleri için bir toplu taşıma aracı yok.

OTOBÜS FİRMALARI
REKABETİ SONLANDIRDI
Adapazarı Treni’nin şehre girmemesi nedeniyle İstanbul’a yolcu taşıyan otobüs firmaları arasındaki rekabet de sonlandı. Firmalar şehir içi servis araçlarını birleştirirken bilet fiyatlarını da Harem için 28 liraya, Esenler için 33 liraya yükseltti.  Terminalden servisler yarım saatte bir kaldırılırken, yolcular çoğu zaman ayakta taşınıyor. Bu nedenle yolcularla firma yetkilileri arasında çoğu zaman tartışma yaşanıyor.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]