Ada Treni için çalışmalar başladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından şehre müjdesi verilen ve Adapazarı Treni’ni yer altına alacak projede gelinen son noktayı açıkladı.

Adapazarı Tren Garı mevkiinde sondaj çalışmalarının başlatıldığını duyuran Başkan Toçoğlu, ön proje üzerinde de gerekli işlemlerin sürdüğünü, kısa süre içerisinde zemin etüdü için harekete geçileceğini ilan etti.

Adapazarı Treni’nin yer altına alınması projesinde sondaj çalışmalarının başlatıldığını açıklayan Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun projede çok kısa bir sürede hazırlıklar tamamlandı, adımlar atıldı. İşte AK Parti’nin hizmet anlayışı budur. Bizim siyasi düsturumuzda verilen hiçbir söz sümen altı edilmez. Sakarya’ya değer katacak bu projeye verdikleri destekler için başta Sayın Başbakanımız ve bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

"Azami Bir Çaba"

Toçoğlu, “Kısa süre önce TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan’ı şehrimizde ağırlamış, proje üzerindeki demiryolu hattı, hemzemin geçitler ve Adapazarı Garı’nda incelemelerde bulunmuştuk. Genel Müdürlerimiz de ifade etmişlerdi: projenin kısa sürede Sakarya’ya kazandırılması konusunda azami bir çaba ortaya koyuluyor. Geldiğimiz noktada Gar mevkiinde sondaj çalışmaları başlamıştır. Sakarya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

Ön Proje Tamamlanıyor


Ön proje üzerindeki uygulama çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Başkan Toçoğlu, “Ziyarette de ifade edilmişti: projede kısa süre içerisinde zemin etüdü çalışmaları da başlayacak. Proje kapsamında Harmanlık, Ofis,  Donatım ve 1. hemzemin geçidin bulunduğu bölgelerdeki demiryolu hattı yer altına alınacak. Ayrıca Kent Park İstasyonu da yer altına alınacak ve aynı bölgedeki araba garajına da buradan bağlantı sağlanacak” dedi.

"Sümen Altı Edilmedi"

Projeyi 13 yıllık reform geleneğinin devamı olarak nitelendiren Başkan Toçoğlu, “Sayın Başbakanımız 7 Haziran seçimleri öncesindeki Sakarya Mitingi’nde bu projenin sözünü vermişlerdi. Hamdolsun çok kısa bir sürede hazırlıklar tamamlandı, adımlar atıldı. İşte AK Parti’nin hizmet anlayışı budur. Bizim siyasi düsturumuzda verilen hiçbir söz sümen altı edilmez. Sakarya’ya değer katacak bu projeye verdikleri destekler için başta Sayın Başbakanımız ve bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]