Abdülmetin Balkanlıoğlu, Sapanca'da konferans verdi

Sakarya İHH Sapanca Temsilciliği Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Sapanca Turizm Fakültesi salonunda Konuşmacı olarak Abdülmetin Balkanlıoğlu’nun katıldığı bir program gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu Melih Ağca’nın yaptığı YETİM GÜLERSE, DÜNYA GÜLER temalı program Camii Cedit Camii Müezzini Harun Gülep hocanın Bakara suresinin 177. ayeti ve Maun suresini okumasıyla başladı.

İHH Sapanca Temsilcisi Mehmet Baki Kızıltepe; Dünyada 400 milyon yetim var, bunların yarısı korumasız bunlara her gün onlarcası ekleniyor. İHH İnsanı yardım Vakfı olarak, dönemsel 800 bin, düzenli olarak 90 binine dokunabiliyoruz, yeni projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Sakarya İHH olarak Somali de yapımına başladığımız M. Fatih Safitürk Kız yetimhanesinin bitirilmesi için desteğinize ihtiyacımız var şeklinde konuştu.

Selamlama konuşması için Kürsüye davet edilen Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer; Doğumuna iki ay kala babasını, altı yaşında da annesini kaybetmiş yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Sorun yetim olmak, yetim kalmak değil, sorun yetimlere yaklaşımımızda, onlar bizler için bir imtihan vesilesi. Gerek şahsım, gerekse belediye adına, bu alanda faaliyet gösteren İHH v.b kurumları imkanlarımız dahilinde destekledik, desteğe devam edeceğiz dedi.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen gecenin konuğu Abdülmetin Balkanlıoğlu, özeleştiri yaparak başladığı konuşmasında “biz iyi bir görüntü veremedik, güzel örnekliklerimiz yok, işimizi düzgün yapmadık ve biz İslamın imajını çok yıprattık. İnkarcılar her yandan saldırıyor, yaptığımız yanlışlarla onlara malzeme veriyoruz. Bizi bir birimizle çarpıştırmaya çalışıyorlar, dikkatli olacağız, bu oyuna gelmeyeceğiz ve buna müsaade etmeyeceğiz” dedikten sonra, aslında Müslümanları, özelikle bu coğrafyada yaşayanların, Allah tarafından kayrıldığını vurgulayan Balkanlıoğlu “iman etmiş, ibadetlerini yapan bir topluluğa mensupsunuz cennete bir adım yaklaşmışsınız bunun kıymetini bilin” dedi.

Peygamberimizin, Mekkeli muhacirlere sahip çıkmalarından dolayı Medineli Ensar için sürekli dua ettiğini, bundan dolayı kendisinin de 5 milyona yakın muhacire sahip çıkan bu milletin evlatlarına ve kurumlarına sürekli dua ettiğini vurgulayan Balkanlıoğlu “Rahibe Terasaların pabucunu dama atan, Esmalarımız var elhamdülillah” dedi.

Okuduğu ayet ve hadisler çerçevesinde Kafirlerin ve müminlerin özelliklerinden bahsederek, kısaca kafirlerin ahlaksızlığa ve gayrı meşru olana davet ettiğini, müminlerin ise namaza, oruca, güzel ahlaka, nikaha ve meşru olana davet ettiğini belirtti.

Kendisinin de yetim büyüdüğünü, yetimliğin ne demek olduğunu iyi bildiğini belirttikten sonra, Yetimlere sahip çıkmak Allah’ın emridir, mirasları ve malları korunmalı, hakları ve hukukları gözetilmeli, itilip kakılmamalı, koruyup, kollayıp, ihtiyaçlarını karşılayıp ve şefkat göstermeliyiz diyen Balkanlıoğlu “İHH insani Yardım Vakfının Yetim sponsorluk sistemiyle ayda 100 lira vererek bir yetime sahip çıkabilirsiniz. Yetimler bize Allahın emanetidir, emanetlerimizi gereği gibi koruyalım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]