FETÖ davasındaki o kişi adli kontrolle serbest

Sakarya'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla açılan 5 ayrı davanın görülmesine başlandı. 

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı yapılan duruşmalara, örgütün haberleşme programı "ByLock kullandıkları ve elebaşı Fethullah Gülen'in çağrısının ardından Bank Asya'da aktif işleme devam ettikleri" iddia edilen tutuklu sanıklar Fatih Ç., Uğur C., Sinan S., avukatları ve sanık yakınları hazır bulundu.

İl dışında tutuklu bulunan sanıklardan Kerem Ö.ve Mahmut A. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılmayı kabul etmedi.

Kimlik tespitlerinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamelerin okunmasının ardından söz verilen 3 sanık, haklarındaki suçlamaları reddederek tahliyelerini istedi.

Sanıklardan Sinan S. için  6 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın tutuklu bulunduğu süre ve cezasını göz önüne alarak, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca diğer sanıkların el konulan dijital materyallerinin inceleme raporunun beklenmesine ve tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmaları erteledi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]