45 milyonluk projede çalışmalar başladı

Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan 450 kilometrelik yeni içmesuyu hattında çalışmaların başladığını dile getiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “İki ilçemize 45 milyonluk yatırım yapıyoruz. Bölgenin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak olan projemizde şuan 21 kilometrelik hat döşenmiş durumda” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak projede çalışmaların başladığını açıkladı. Rüstem Keleş, “Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Karasu ve Kocaali ilçelerimizi kapsayan 450 kilometrelik içmesuyu projemizin ilk kaynağını gerçekleştirmiştik. Bölgeye 45 milyonluk yatırım yaparak iki ilçenin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak projede çalışmalara başladık. Kısa süre içerisinde bölgeye 21 kilometrelik içmesuyu hattı döşedik. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlçelerimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

21 Kilometrelik Hat Tamam

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kurum olarak Sakarya genelinde devam eden projelerimizin toplam bedeli 500 milyon lirayı aşmış durumda. Proje kapsamında bölgeye 450 kilometre hat ve 3 içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Karasu ve Kocaali’nin altyapı geleceğini garanti altına alıyoruz. 45 milyonluk proje ile Karasu ve Kocaali’nin içmesuyunda uzun yıllar sorun yaşanmayacak. Söz verdiğimiz gibi şehrimiz için hazırladığımız bütün altyapı projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuzey İçin Entegre Bir Ağ


450 kilometrelik hattın oluşturulacak olan entegre içmesuyu ağının bir parçası olacağını ifade eden Rüstem Keleş, “Karasu ve Kocaali ilçelerimizdeki yetersizlik sorununu kısa ve orta vadede çözdük. Şimdi de 50 yıllık bir gelecek öngörüsüyle hazırladığımız içmesuyu ağını bölgeye kazandırıyoruz. Çalışmalarına başladığımız 450 kilometrelik içmesuyu hattımız, yakın zamanda çalışmaların tamamlanacağı Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. İlerleyen süreçte de şuan proje aşamasında olan Çamdağı Barajı projemizde bu içmesuyu ağına dahil edilecek. İnşallah tüm bu yatırımlarımızın tamamlanmasıyla bölgede içmesuyu anlamında uzun yıllar herhangi bir sorun yaşanmayacak” dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]