3 kişinin ölümüne sebep olan alkollü sürücü serbest!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kullandığı traktörle ters yöne girerek sebep olduğu kazada anne ve iki kızının ölümüne neden olduğu ileri sürülen alkollü sürücünün yargılanmasına devam edildi. Bir önceki celsede tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen sanık, Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporda asli kusurlu bulundu.

Dokurcun'da D-140 karayolunda geçen yıl 16 Mayıs'ta ters yöne giren A.O.Y. (46) idaresindeki traktörle çarpışan otomobilde Dilber Yıldırım (49) ile ikiz kızları Melek (24) ve Dilek Yıldırım (24) hayatını kaybetmişti. Aynı kazada baba Raşit ile oğlu Muhammet Yıldırım da yaralanmıştı.

Kaza raporunda alkollü olduğu belirtilen A.O.Y., kaza sonrası tutuklanmıştı. Hakkında 'taksirle üç kişinin ölümüne sebep olmak' ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçlarından 17 yıla kadar hapis talebiyle Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan A.O.Y., üçüncü celsede tahliye edildi. Davanın dördüncü duruşması bugün görüldü. Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesi'nin kusur tespiti için hazırladığı rapor mahkeme ulaştı. 

Farı çalışmıyormuş

Raporda sanık A.O.Y'nin yönetimindeki traktörle ters yönden gelerek şeridini takiben gelen otomobilin istikamet şeridine girdiği, dikkatini yola vermediği, farı çalışmayan araç ile ters şeritte araç kullandığı olayda dikkatsiz ve ve özensiz davranmasından dolayı asli kusurlu olduğu kaydedildi.

Otomobil sürücüsü Muhammet Yıldırım'ın ise yerleşim dışı yolda ters şeritten gelen farı yanmayan traktör ile çarpıştığı olayda atfı kabil kusuru bulunmadığı ifade edildi.

Mahmehe heyeti, avukatların Adli Tıp Kurumu'nun kusura ilişkin raporunu incelemeleri için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
 
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]