3 ilçede doğalgaz bulunması heyecan uyandırdı...

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, Serdivan Ferizli ve Söğütlü'de doğalgaz bulunmasıyla ilgili; "Bu bölgede gaz var. Genelde bin metreden daha az olan derinlikte basıncı daha düşük gaz oluyor. İnşallah büyük gaz miktarı çıkar. Bu hem şehir hem ülke için büyük kazanç olur" dedi.

Serdivan Ferizli ve Söğütlü'de doğalgaz bulunması şehirde büyük heyecan uyandırdı. Konu ülke gündemine geldi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, çalışmaların olumlu yönde olduğunu ifade ederek konuyla ilgili yakın sürede açıklama yapılacağını duyurdu.

Peki, yeni kaynakların bulunması doğalgaz fiyatlarını etkiler mi? Üç ilçe de bulunduğu açıklanan doğalgaz kaynaklarının miktarı yeterli mi? Bu soruları SakaryaRehberim.com olarak GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan'a sorduk.

Doğalgazın bulunduğu derinliğin önemli olduğunu vurgulayan Arslan; "Genelde bin metrenin üzerindeki derinliklerde yüksek gaz bulunuyor. Bin metreden daha az olan derinlikte basıncı daha düşük gaz oluyor. Akçakoca, Düzce ve Sakarya'da gaz zaten var. Yatakların iyi etüt edilmesi gerekiyor. Akçakoca'da da gaz bulunmuştu. Ancak minimum seviyelere geldi. Günlük üretim miktarı önemli. Bence basıncın düşük olduğu düşüncesindeyim. İlgili firmalar miktarlarıyla ilgili açıklama yapacaktırlar. İnşallah büyük gaz miktarı çıkar. Bu hem Sakarya'ya hem de ülkeye büyük kazanç sağlar" 

Arslan, önemli bir kaynak bulunmasının doğalgaz fiyatlarına olumlu etkisinin olabileceğini sözlerine ekledi.

Söğütlü'de 400, Ferizli ve Serdivan'da ise 450 metre derinlikte doğalgaz bulunduğu açıklanmıştı. Şimdi doğalgaz miktarının ne kadar olduğu merak ediliyor.
 
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]