3 cinayetin zanlıları adliyede

Sapanca'da Hanlar Başak ile oğlu Çetin Başak ve Ali Sarı'nı öldürülmesi olaylarıyla ilgili 3 kişi S.Ş., B.K. ve V.Ş. adliyeye sevk edildi.

Fevziye Mahallesi'ndeki yazlık evde 4 Nisan'da Hanlar Başak ve Oğlu Çetin'in öldürülmesi ile bu olaydan 20 gün sonra Hacımercan Mahallesi'nde Ali Sarı'nın bahçede öldürülmesiyle ilgili jandarma 5 kişiyi daha gözaltına alınmıştı.

Cinayetlerle ilgili Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hafta sonu ilçe jandarma komutanlığı 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 7'si serbest kalırken, 3'ü Sapanca Adliyesi'ne sevk edildi.

Sapanca'da Hanlar Başak, oğlu Çetin başak ile Ali Sarı'yı öldürdükleri iddiasıyla gözlatına alınan 3 zanlıdan ikisi tutuklandı. İlçede iki ayrı gasp olayına karıştıkları ileri sürülen zanlıların cinayetleri de hırsızlık için işledikleri iddia ediliyor.

Fevziye Mahallesi'ndeki yazlık evde 4 Nisan'da Hanlar Başak ve Oğlu Çetin'in öldürülmesi ile bu olaydan 20 gün sonra Hacımercan Mahallesi'nde Ali Sarı'nın bahçede öldürülmesiyle ilgili jandarmanın gözaltına alarak adliyeye sevkettiği zanlılardan B.K ve O.Ş tutuklandı. S.Ş. ise serbest bırakıldı. Tutuklanan zanlılar Ferizli L tipi cezaevine konuldu.

Tutuklanan zanlıların cinayetleri gasp amacıyla işledikleri ileri sürüldü. Öldürülen Ali Sarı'nın aracından 5 Bin TL aldıkları iddia edilen zanlıların ilçede iki gasp olayına daha karıştıkları tespit edildi.

Öte yandan, tutuklanan zanlıların yakınlarıyla öldürülenlerin yakınları ilçe adliyesi önünde karşı karşıya geldi. Taraflar arasında çıkan kavga polis tarafından yatıştırıldı 

 

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]