28 Şubat Darbesinin Toplumsal İzdüşümleri Konferansı yapıldı

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, "Suriye, Filistin, Gazze ve Bağdat\'ta yaşananlar, Türkiye\'deki terör, toplumun bilincinin şekillenmesi için zor bir imtihandır bizim için. Bazı gerçeklerin farkına varmamız için bir fırsattır aynı zamanda" dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Sakarya Şubesince Adapazarı Kültür Merkezi\'nde düzenlenen "28 Şubat Darbesinin Toplumsal İzdüşümleri Konferansı"nda konuşan Dilipak, darbelerin siyasi bir hastalık gibi olduğunu söyledi.

Toplumsal bünye güçlü değilse, dikkat edilmezse bin yıl sonra bile aynı hastalığa yakalanılabileceğini dile getiren Dilipak, "Çünkü şeytan tatile çıkmayacak, kıyamete kadar hep çalışıp duracak. Hele sizler güç sahibi olduğunuz zaman şeytan fazla mesai yapacak" diye konuştu.

Dilipak, 28 Şubat\'ın acılar yaşattığını ifade etti. Buna bir örnek veren Dilipak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesela bir kızı hatırlıyorum. Güçlü bir aileden geliyordu ve tıp fakültesinde okuyordu. Ailesi, kızının bir an önce okulu bitirmesini istiyordu. Ailesi örtülü değildi, kız başını örtmüştü. Okuldan baskı kurdular, ailesinden baskı geliyor ve o ne yapacağını bilemiyordu. Sonra da ağlayarak başını açıp okula gitti. Okulunu bitirmesi gerekiyordu kurtulması için, anne, babasını ve kardeşlerini kurtarabilmek için ama bunu bir türlü içine sindirememişti, eve geldiğinde odasına kapanık hıçkıra hıçkıra ağladı. Gece yarısında sesi kesilmişti, arkadaşları ne yapıyor diye baktığında, kız sigarasını yakmış bir nefes çekiyor ve homurdanarak tenine basıyordu, bütün vücudu yanıklarla doluydu. \'Sen birilerinden korktun Allah\'tan korkmuyor musun, cehennem ateşinden korkmuyor musun?\' diye kendine zulmediyordu bu kız. 28 Şubat\'ın böylesine yürek burkan trajik hikayeleri var."

Kendisine göre 28 Şubat\'ın, "akrebin kıskacında bir yoğrulma" olduğunu anlatan Dilipak, Türkiye ve çevresinde yaşanan gelişmelere değindi. Dilipak, şunları kaydetti:

"Suriye, Filistin, Gazze ve Bağdat\'ta yaşananlar, Türkiye\'deki terör, toplumun bilincinin şekillenmesi için zor bir imtihandır bizim için. Bazı gerçeklerin farkına varmamız için bir fırsattır aynı zamanda. Yaşadığımız zamana şahitlik edecek olursak ve onun gereklerini yerine getirecek olursak, öyle zannediyorum ki yeni medeniyetin öncü kadroları olacağız. Allah, cahil ve zalim topluma hidayet nasip etmez. O donanıma sahip olmadan Allah, dinini size emanet etmez. Onun için üniversite okuyan arkadaşlarımızın 4 yılda 4 fakülte bitirmesi gerekiyor, lider kadroda yer alacağız."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]