26 eski maden ocağı sahası rehabilite edilecek

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı, Sakarya'da 867 dekarlık eski maden sahasından 399 dekarlık kısmının rehabilite edildiğini, 2018 yılına kadar çalışmaların tamamlanacağını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüklerinin eski maden ocağı sahalarının rehabilite edilmesi için çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Madencilik faaliyetinin sona erdiği sahaların rehabilitasyonu konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve tabiata geri kazanımı için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü belirtilerek, 2014'te kabul edilen eylem planı kapsamında 2018 yılına kadar toplam 867 dekar alanı kapsayan 26 eski maden ocağı sahasının rehabilite edileceği bildirildi.

Çalışmalar kapsamında Sakarya'da 399 dekar maden ocağı sahasının rehabilite edildiği, rehabilite edilemeyen sahalarda ise kamu yararı ve ihtiyacı gözetilerek rekreasyon alanı, katı atık depolama alanı, yangın havuzu, tabiat parkı ve spor tesisi gibi yapılar yapılacağı bildirildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]