21 diyanet çalışanı adliyeye sevk edildi

Sakarya’da Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 diyanet çalışanı adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırılan ve aralarında imamların, müezzinlerin ve müftülükte çalışan personellerin bulunduğu 21 şahıs Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 21 kişi tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edildi.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 25 şahıstan 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen imam, müezzin ve müftülükte çalışan personellerden oluşan 21 şahıstan imam A.K., H.A. tutuklanırken, imam A.Ö., C.S., A.K., E.B., F.Ç., H.A., H.A., İ.A., M.A., M.A., M.C.K., N.Ö., S.K., D.S.B., F.A., F.E., İ.Ç., N.A., N.E., Ş.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince ByLock kullandığı tespit edilmesinin ardından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen öğrenci R.K., spor yöneticisi S.Ö., memur B.Ö. ve H.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]