2017 yılı böyle geçti

Sakarya'da 2017 yılı acısıyla tatlısıyla geride kaldı.

Geçtiğimiz yıl Sakarya'da birçok üzücü ve sevindirici gelişmeler yaşandı.

Kaynarca'daki vahşet, Hendek'teki katliam gibi kaza, Eymen bebeğin vefatı, Nakliyeciler Sitesi'ndeki çatışma ve verdiğimiz şehitler 2017'de bizi en çok yaralayan ve üzen olaylar olarak kayıtlara geçti.

2017 yılında en sevindiren gelişmelerden bir tanesi şehrin profesyonel liglerdeki tek futbol kulübü olan Sakaryaspor'un play-off'larda şampiyon olarak bir üst lige çıkması oldu.

SakaryaRehberim.com olarak 2017 yılında yaşanan önemli olayları derledik.

Umuyoruz ki gelecek yıl, geride bıraktığınız yıldan daha güzel geçsin

OCAK

 

2 Ocak: Tüm Türkiye’de yeni kimlik kartlarının dağıtımına bugün başladı. Vatandaşlar, kimlik kartı almak için bugünden itibaren İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurabilmekte. Başvuru için 15 yaşından büyüklerin yurt içinde İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne; yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapması gerekiyor. Bunun için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat edilecek.

 

8 Ocak: Serdivan İlçesinde yer alan Serdivan AVM'de  "Türkiye laiktir, laik kalacak" yazılı pankart açıp slogan atan 3 gence bazı vatandaşlar müdahale etti, aralarında arbede yaşandı. Özel güvenlik görevlileri gençleri polise teslim etti.

 

8 Ocak: Erenler ilçesi Değirmendere Mahallesinde iddialara göre, akli dengesi yerinde olmayan R.Y., isimli şahıs henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartıştığı 3 akrabasını silahla vurdu. 3 yaralı, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.


14 Ocak: Adapazarı'nda 44 yaşındaki Hüseyin Saat, aralarında husumet bulunan komşularıyla çıkan kavgada, satırla öldürüldü.

 

ŞUBAT

9 Şubat: El Bab'ın kontrolünü tamamen sağlamak amacıyla başlanan operasyonlarda DEAŞ'li teröristlerle yaşanan çatışmalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sözleşmeli Tankçı Er olarak görev yapan Kaynarcalı Ömer Akkuş, şehit oldu.

 


13 Şubat: Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (SASKİ) jeotermal kaynak arama çalışmaları sırasında Sapanca ilçesinde jeotermal kaynak bulundu.

 

16 Şubat: Sakaryalı tek yumurta ikizleri Pelin ve Selin Üzbe, ilkokuldan itibaren aynı okuldaydı, hatta hep yan yana oturdular. Üniversiteyi de aynı tıp fakültesinde okuyan öğrenciler, şimdi de TEV’in başarı bursunu birlikte kazandı.

 

21 Şubat: Adapazarı'nda iki ay içerisinde aynı cadde üzerinde evlerine giden 4 genç kızı gasp edip, cinsel saldırıda bulunan 31 yaşındaki servis şoförü T. U. yakalandı.


24 Şubat: Türkiye'nin en başarılı ürologlarından olan Sakaryalı Doç. Dr. Volkan Tuğcu, profesör ünvanı aldı.


MART

16 Mart: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Meydanı'na gelerek Sakaryalılarla buluştu.


21 Mart: Sakarya’nın Adapazarı ilçesi Tepekum mahallesinde ikamet eden Metin ve Neziha Çapkın çiftinin 6 buçuk aylık çocuğu Eymen Çapkın, 10 binde bir görülen Spinal Musküler Atrofi (Gevşek Bebek Sendromu) hastalığına yakalandı. SMA hastalığına yakalanan 6.5 aylık oğlunu 3 aydır kucağına alamayan anne 561 bin dolar tutan ilaçlar için gözyaşları içinde yardım istedi.

 

25 Mart: Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatıyla şehirde gece yarısı, olağanüstü durumlara karşı tatbikat yapıldı. İstirahatlı olan polis memurlarına mesaj yoluyla ulaşan emniyet müdürlüğü, yarım saat içinde Kent Meydanında toplanmaları istendi. Gerçekleşen tatbikatta şehir genelinde bin 50, Kent Meydanına ise 700 polis toplandı. 16 ilçede de gerçekleşen tatbikata da müdürlerin hepsi katıldığı görüldü.

 

26 Mart: Sakarya TEM otoyolunda direksiyon hakimiyetini kaybeden motosiklet sürücüsü bariyerlere çarptı. Motosiklet sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, kazaya karışan iki motosikletçi de yaralandı.

 

28 Mart: Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir evde çıkan yangında evin kapısının kilitli olduğu ve Afgan uyruklu 7 aylık Halit, 2 yaşındaki Fariha ve 4 yaşındaki Nejla Nazari'nin yaşamını yitirdiği belirlendi.

 

NİSAN:

8 Nisan: Sakarya'nın en yüksek noktalarından biri olan Hendek Dikmen Mahallesi'nde yağan kar Dikmen Mahallesi'ni beyaza bürüdü.


16 Nisan: Sakarya'da referandum sonuçları belli oldu. Sonuçlara göre Sakarya'da %68.1 evet, %31.9 hayır oyu çıktı.

 

20 Nisan: Adapazarı'nda babasına ait otoparka aracı park etmeye çalışan 18 yaşındaki İ.B., yol verme yüzünden tartıştığı minibüs şoförü Tunahan Kaya'yı tabanca ile vurarak öldürdü.

 

25 Nisan: Arifiye ilçesinde bulunan Nakliyeciler Sitesi'ndeki bir iş yeri uzun namlulu silahlarla tarandı. 1 ölü, 6 yaralı!


27 Nisan: Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Park’ta bulunan havuzun temizliği sırasında 122 cm’lik Yayın Balığı tutuldu.


MAYIS

10 Mayıs: Sakarya’nın Erenler ilçesinde kurulan Çarşamba Pazarı'nda esnaf ile müşteri arasında çıkan kumaş değiştirme kavgasında kan aktı. Çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.


14 Mayıs: Sakaryasporumuz, şampiyonluk maçında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Diyarbekirspor ile karşı karşıya geldi ve 2-1 galibiyetle şampiyon olup, 2. Lig'e yükseldi.

 

22 Mayıs: Yaşaması için kampanyalar başlatılan, herkes tarafından sevilen SMA hastası 9 aylık Eymen bebek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 

22 Mayıs: Adapazarı Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk anıtına tiner döküp yakmak isteyen, baltayla anıta vuran kişiyi halk linç etmek istedi. Üzerine doğru gelenlere balta ile saldırmak isteyen kişi, etrafını saran halk tarafından linç edilmek istenirken, zabıta ekipleri saldırganı öfkeli kalabalığın elinden zor kurtardı.

 

25 Mayıs: Erzurum'da vatani görevini yapan Sakaryalı Salih Kan, geçirdiği trafik kazası sonucu tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

 

30 Mayıs: DEAŞ silahlı terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Ebu Hanzala kod adlı Türk vatandaşı Halis Bayancuk İstanbul ilinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak Sakarya’ya getirildi.

 

HAZİRAN:

5 Haziran: Sakarya'da ulaşıma yapılan zam tartışması devam ederken, tartışmalara bir yenisi eklendi.  Bazı minibüs şoförleri yolcu ücretlerini 1 TL'ye indirdi.


17 Haziran: Erzurum’un Şenkaya İlçesi Çamlıalan kırsalında 3 teröristin öldürüldüğü çatışmada Sakaryalı Uzman Çavuş Yakup Yılmaz şehit oldu.

 

21 Haziran: Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 20 vali merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi. Merkeze alınan valiler arasında Sakarya Valisi olarak görev yapan Hüseyin Avni Coş da yer aldı. Vali Coş merkeze alınırken, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Sakarya Valiliği'ne atandı.


23 Haziran: Sakarya'nın Akyazı ilçesinde havuzda elektrik akımına kapılan 5 kişi hayatını kaybetti.


 

TEMMUZ

6 Temmuz: Sakarya Kaynarca'da Suriye uyruklu 9 aylık hamile kadın, 10 aylık çocuğu ile kaçırılıp ormanlık alanda vahşice öldürüldü. Cinayet zanlıları Bilal K. ve Celal K., ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.


13 Temmuz: Adapazarı'nda 26 yaşındaki Oğuz I. bilekleri ve boğazı kesilmiş halde bulundu.

15 Temmuz: Kaynarca İlçesi'nde, 57 yaşındaki Figen Ö. samanlıkta kendini iple asarak yaşamını son verdi.

15 Temmuz: 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün yıl dönümü vesilesiyle Sakarya’da Demokrasi Meydanı'nda ‘Demokrasi Nöbeti’ final programı yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

17 Temmuz: Erenler'de 100 kişilik bir grup mahalleyi bastı. Meydana gelen kavgada çok sayıda kişi yaralandı.

 

AĞUSTOS

4 Ağustos: Karasu'da yaşayan 28 yaşındaki Kübra Özbay hayatını kaybetti. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Özbay'ın apandisitinin patladığı ve geç kalınması sebebiyle bazı organlarının zehirlendiği öğrenildi.

 

13 Ağustos: Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 550 bin mozaik taş ile Çanakkale Şehitler Abidesi’nin anıtını ve farklı desenler yaparak kendi sokağını süsleyen emekli imamın yapıtları ziyaretçiler tarafından büyük beğeni kazandı.


18 Ağustos:
Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Çamlıca Beldesi'nde işçileri taşıyan traktörün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

 

25 Ağustos: Adapazarı-Karasu yolu Demirbey Mahallesi mevkiinde meydana gelen trafik kazasında mahalle yolundan karayoluna motosikletiyle çıkış yapan Yahya Çetin'e (74) Karasu istikametine giden F.I. (24) yönetimindeki 78 BY 5.. plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaşlı adam yola savruldu. Kaza sonrası olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen Yahya Çetin kurtarılamadı.


31 Ağustos: Çark Caddesi'nde ıhlamur çayı satan bir amca, zabıta ıhlamurları alınca ağlamaya başladı. Yaşlı amcanın ıhlamurlarının alınması ülke gündemine bomba gibi düştü.


EYLÜL:

19 Eylül: Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda ders giriş ve çıkışlarında zil çalınmaması ile ilgili projelendirilen “Sessiz Okul Projesi” 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilimiz genelinde 30 okulda pilot uygulama olarak gerçekleştirildi. Proje 2017-2018 eğitim öğretim yılında il genelindeki tüm okullarda uygulanacak. Yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte bazı okullar bu uygulamaya başladı.

 

21 Eylül: Serdivan'da düzenlenen Mavi Durak Fest, binlerce kişiyi ağırlarken Aynur Aydın ve Zakkum'u Sakaryalılarla buluşturdu.


25 Eylül:
Adapazarı'nda çatısındaki dalları budamak için çatıya çıkan 91 yaşındaki Mustafa Müftüoğlu çatıdan düşerek hayatını kaybetti.

 

26 Eylül: Karasu ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada 4 kişi öldüresiye dövüldü.


EKİM:

2 Ekim: Sakaryalı Veysel Kahraman'ın Viyana sokaklarında 54 plakalı Doğan SLX marka araçla gezmesi büyük ilgi topladı.


5 Ekim: Sakarya'da bir öğrencinin "okul servisiniz değişti" denilerek kaçırılmak istendiği iddia edildi.

 

9 Ekim: Serdivan İlçesi'nde, Sakarya İcra Dairesi'nden Serdivan Tapu Müdürlüğü'ne gönderilen zarftan ıslak peçete çıkınca hastaneye kaldırılan personel karantinaya alındı.


24 Ekim: Arya Otel'in ve Arya Düğün Salonu’nun sahibi, iş adamı Recai Atasoy vefat etti.

29 Ekim: Sakarya Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma filosunun ilk kadın şoförü Bahar Çamaş, göreve başladı.

30 Ekim: Sakarya'da mevsimin ilk karı kentin en yüksek noktalarından biri olan Hendek ilçesindeki Dikmen Yaylası'na düştü.

 

KASIM:

4 Kasım: Adapazarı'nda, 2 aylık Ömer Halis Demir, özel bir hastanede sünnet için girdiği operasyonda yapılan anestezi sonrası yaşamını yitirdi.


6 Kasım: Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada 150 bekçi alınacağı duyuruldu.


10 Kasım: Adapazarı ilçesi Yağcılar Mahallesi 1405. üzerindeki ikamette Manolya S. ile Erol B. isimli kişilerin bulunduğu binadan silah sesleri geldi. Silah seslerini duyan komşuları hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri şahısların ikametine girdiğinde ikisinin de başından silahla vurulmuş halde buldu. Olay yerinde sağlık ekipleri iki kişinin de yaptıkları müdahale sonrasında kişilerin öldüğünü belirledi.

16 Kasım:
Yenikent duble yolunda sabaha karşı meydana gelen kazada Hüseyin Mutlu (41) idaresindeki araç kontrolden çıkıp ağaç ve direklere çarparak durabildi. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Hurdaya dönen araçtan çıkarılan Mutlu'nun hayatını kaybettiği anlaşıldı.

19 Kasım: Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 19 yaşındaki iki çocuk annesi kızını boğarak öldüren baba, polise kendini ihbar ederek "Kızımı öldürdüm gelin beni alın" dedi.

27 Kasım: Sakarya'nın Serdivan ilçesinde çıkan silahlı kavgada 23 yaşındaki Kazım Yıldız hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.


30 Kasım: Adapazarı ilçesinde servis aracına binmek için yolun karşısına geçmek isterken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan Ebrar Küçükoktay hayatını kaybetti.


ARALIK

2 Aralık: Adapazarı-Karasu Yolu Küpçüler mevkiinde seyir halinde olan Fatih Koş (40) idaresindeki otomobil, başka bir araçla çarpıştı. Kaza sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası otomobilden çıkarılan Fatih Koş olay yerinde hayatını kaybederken yanında bulunan 16 yaşındaki oğlu ambulans ile hastaneye kaldırıldı.


17 Aralık:
Ünlü şarkıcı Hadise, bugün Sakarya'ya geldi. Ücretsiz olan konsere vatandaşlar yoğun ilgi vardı.

18 Aralık: İlk evliliğinden dört, ikinci evliliğinden ise bir olmak üzere toplam beş kızı olan Sakarya Akyazılı Bahattin Furuncuoğlu'nun, erkek çocuk isteği başına iş açtı. İlk eşine geri dönen ve Türkmenistan uyruklu bir kadının yeni doğan erkek çocuğunu da nüfusuna geçiren Furuncuoğlu, mahkemenin şu an 6 yaşında olan çocuğa kayyum atamasıyla şoke oldu.

19 Aralık: Adapazarı'nda, elinde bıçak, durakta otobüs bekleyen kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen H.A. (38) çevredekiler tarafından etkisiz hale getirdi. Yakınlarının akli dengesi yerinde olmadığını öne sürdüğü H.A., tutuklandı.

27 Aralık:
Güllük Mahallesi'nde meydana gelen olayda kızının okula gitmediğini öğrenen baba cinnet getirdi. Anne ve 2 kız çocuğu evden koşarak çıktı ve komşulardan yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri uzun uğraşlar sonucunda kapıyı açtı ve baygın halde bulunan babayı dışarı çıkarıp 112 sağlık ekiplerine teslim etti.


6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]