2015'de 336 bin ton asfalt döküldü

Büyükşehir Belediyesi, güzergahlar, yeni bulvarlar, köprü geçişli yeni yollar ve daha birçok yolda 2015 yılında 336 bin tonluk asfalt çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, 2015 yılı asfalt çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 16 ilçenin tamamında hayata geçirilen çalışmalarda 336 bin ton asfalt kullandıklarına dikkat çeken Ali Oktar, çalışmaların toplam maliyetinin 32 milyon lirayı bulduğunu aktardı. Oktar ayrıca yılın ilk çeyreğinde hizmete sunulacak yeni asfalt şantiyesi ile Sakarya’da asfaltsız güzergah bırakmayacaklarının da altını çizdi.

Güzergâhlara yeni yüz

Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar şunları söyledi; “Tüm il sınırlarının büyükşehir sınırları ile birleşmesinin ardından belirlediğimiz program dâhilinde çalışmalarımıza geride bıraktığımız yılda da devam ettik. Şehir merkezindeki ana arterler, ilçelerimiz ulaşımında önemli yeri olan güzergahlar, yeni bulvarlar, köprü geçişli yeni yollar ve daha birçok alanı 2015 yılında da sıcak asfaltla buluşturduk. Sakarya’nın tamamında 2015 yılında 336 bin tonluk asfalt çalışmasını hayata geçirdik.”

32 milyonluk asfalt

“16 ilçemizin tamamında tamamladığımız çalışmalarımızın toplam maliyeti ise 32 milyon liraya yaklaştı. Bu çok ciddi bir rakam. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’ndan aldığımız talimatlar doğrultusunda bu rakamı da yeterli bulmuyoruz. Asfalt üretim kapasitemizi arttırmak için de çalışmalarımız başladı. Asfalt şantiyemizin yeniliyoruz. Bu sayede şantiyemizin yıllık üretim kapasitesi 600 bin tona ulaşacak. Sayın başkanımızın da şehre müjdesini verdikleri üzere; Sakarya’da asfaltsız yol kalmayacak.”

Güçlü hizmet eli

“Yeni asfalt sezonu için hazırlıklarımızı şimdiden başlattık. Planlamalarımızı yapıyoruz. Asfalt sezonu başlar başlamaz şehir merkezinde çalışma başlatacağız. Aynı zamanda ilçelerimiz grup yollarında kapsamlı bir çalışma hayata geçireceğiz. Programımız dâhilinde tüm güzergahlar inşallah yeni yüzlerine kavuşacak. Yeni sezonda da Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü hizmet elini ilçelerimize ulaştırmayı sürdüreceğiz.”
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]