Kaybolan genci arama çalışmaları sırasında kemik bulundu

Sakarya'nın Pamukova ilçesine bağlı Mekece Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, Bursa’da 15 yıl önce kaçırıldıktan sonra öldürüldüğü iddia edilen Handan Çakal için geniş çaplı arama başlatıldı.Arama çalışmalarını takip eden TV8'deki Gerçeğin Peşinde adlı programda canlı yayın sırasında kemik parçaları bulundu.
 
Edinilen bilgilere göre, Bursa'da annesi Fatma Çakal ile birlikte yaşayan ve ÖSS'ye hazırlanan Handan Çakal, 2003 yılının Mayıs ayında, dershaneye gitmek üzere evden ayrılmış, genç kızdan bugüne kadar hiçbir haber alınamamıştı. İddialara göre, durakta bekleyen Çakal, iki kişi tarafından kaçırılmış, daha sonra olayla ilgili gözaltına alınan iki şahıs verdikleri ifadede Çakal’a tecavüz ettikten sonra Sakarya’nın Pamukova ilçesine bağlı Mekece Mahallesi'ndeki ormanlık alandaki uçurumdan attıklarını itiraf etmişlerdi. Şahıslar, olaydan sonra her gece yattıktan sonra genç kızın rüyalarına girdiğini ve bu yüzden pişman olup teslim olduklarını söylemişlerdi. Uzun süredir haber alınamayan Çakal davası yeniden gündeme geldi. Pamukova İlçe Jandarma, SAKDER, SAKE ekipleri genç kızın öldürüldüğü yerde tekrardan arama başlattı. Drone eşliğinde yapılan aramada birçok bulguya rastlandığı da belirtildi.
 
Kemikler bulundu!
 
Arama çalışmalarını takip eden TV8'deki Gerçeğin Peşinde adlı programda canlı yayın sırasında kemik parçaları bulundu. Canlı yayında konuşan muhabir:

''Turan G.'nin Handan'ı öldürüp attığını söylediği yerdeyiz. SAKE ve SAKDER birkaç nokta belirlendi. Tüm bölge taranıyor. Çok sarp bir nokta var. Bu noktaya ekipler iplerle iniyorlar.Biz de ekiplerle birlikte aşağı iniyoruz. Gömlek parçası bulduk onunla ilgili Jandarma ekipleri inceleme başlattı. Bu bölgeye cansız bedenin gömülme ihtimali çok yüksek. Yeşil renkte gömlek parçaları bulundu. Gelen bilgiye göre yukarıda kemik parçaları bulunmuş. Oraya gidiyoruz.'' dedi.
 
Olay yerine giden ekipler kemik parçalarını bir bir olay yerinden çıkardı. DNA testi yapılacağı bildirildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]