20 ayrı adreste uyuşturucu operasyonu!

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri yaklaşık iki aylık takip sonucunda büyük bir operasyon yaptı.

Sapanca İlçesi Gazipaşa Mahallesi Kestanelik Mevkiinde, uyuşturucu madde ticareti yapıldığı bilgisini alan ekipler yaklaşık 2 ay süren izleme, takip ve tarassut, tespit çalışmaları yaptı. Ekipler, sokak satıcısı olarak tabir edilen bazı şahısların bahse konu yerde yakalanmamak için erkete olarak kullandıkları şahıslar aracılığı ile satışa hazır vaziyette içimlik olarak adlandırılan uyuşturucu maddeleri sattıkları yönünde bilgiler elde ettiler. Bahse konu yerde, şüpheli şahıslar üzerinde yürütülen planlı/projeli çalışma operasyona dönüştürüldü. 28/08/2014 günü saat 06:00’da eş zamanlı olarak 200 görevlinin katılımı ile 15 şüpheli şahıs ve 20 ayrı adreste operasyon başlatıldı.

Yapılan aramalarda:

Satışa hazır ve paketlenmiş halde 16 gram esrar maddesi, 
1 adet tabanca şarjörü, 
1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirilmiştir.

İzinsiz mermi ticareti yapmak suçundan aranan 1 şahıs ile uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen 13 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma neticesinde 3 şahıs adli mercilere intikal ettirilmiştir.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışmalarının aralıksız devam edeceğini de beyan etmiştir. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]