2 yıl önceki cinayet davasında son durum

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde doktor Emine Küçük (42) ile ilaç mümessili Mustafa Bayrak'ı (31) öldürdükleri iddiasıyla 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mahmut I. ve Muhammet Ali Y., tutuksuz yargılanan Murat B. ile sanıkların yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Muhammet Ali Y.'nin avukatı mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamak için süre talep ettiklerini söyledi.

Sanık Murat B.'nin avukatı da mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamak için süre talep ettiklerini belirterek, "Murat B. adli kontrol altındadır. Bu imzayı vermezse zaten tutuklanacaktır. Bu aşamada tutuklanmasına gerek olmadığı kanaatindeyiz." diye konuştu.

Sanık Mahmut I.'nın avukatı ise yazılı savunmalarını sunduklarını ifade ederek, "Sanığın beraat edeceği kanaatindeyiz. Bu aşamada tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Avukatların savunmaları için süre verilmesine, sanık Murat B.'nin tutuklanma talebinin reddine ve sanık Mahmut I. ile Muhammet Ali Y'nin tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Cumhuriyet savcısı bir önceki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayarak, sanıklar hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 6'şar yıldan 26'şar yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

- Olay

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde TEM otoyolundaki tır parkında 26 Şubat 2015'te doktor Emine Küçük (42) ile ilaç mümessili Mustafa Bayrak'ın (31) cesetleri bulunmuş, olayla ilgili gözaltına alınan 3 sanık tutuklanmıştı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]