19 Mayıs Hendek'te coşkuyla kutlandı

Hendek Kaymakamlığı önünden Cumhuriyet Alanı’na Gençlik Yürüyüşü ile başlayan tören, Cumhuriyet Meydanı´na çelenk koyularak, Hendek Spor Salonu’nda devam etti.

Hendek Spor Salonu’nda düzenlenen törene Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Garnizon Komutanı Yzb. Deniz Kün, , İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan,  AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, CHP İlçe Başkanı Reyhan Azak, Daire amirleri sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı

Tören, Kaymakam Orhan Burhan ve Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’nün tüm okul ve protokolü selamlaması ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

Hendek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Akıcı, günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaptı.

19 Mayıs yeni Türk Devletinin çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır

Akıcı “ 19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile büyük Türk Milletinin şaha kalkışının 99’uncu yılını şerefle, şanla ve gururla kutluyoruz. 19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk Devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Her yıl coşkuyla kutladığımız bu bayram, ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin birliği noktasında insanımızın, bilhassa gençlerimizin azmine ve kararlılığına işaret eder Diyerek, gençlere seslendi.

Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorunun bulunmadığını unutmayınız

Akıcı, Sevgili gençler “ Siz Türk’e İstiklal aşkını veren, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz “ Ya İstiklal Ya Ölüm “ diyen Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Fatihlerin, Siz Eğer söz konusu Vatansa gerisi teferruattır, diyen Ömer Halis Demir’lerin, Şehit Ali Gaffar Okkan’ların soyundansınız. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorunun bulunmadığını unutmayınız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’in kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu Vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum “ Diyerek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Öğrencilerin okudukları şiirler ve günün önemini belirten konuşmaların ardından okulların düzenlediği oyunlar sergilendi.

Tören sonunda, 19 Mayıs Gençlik Bayramı nedeni ile düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]