15 ülkeden öğrenciler Sapanca Gölü'nde çevre temizliği yaptı

Birleşik Dünya Kolejleri üyesi olan ve yurdun çeşitli bölgelerini gezen 15 ülkeden öğrenciler, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde göl kenarında çevre temizliği yaptı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren ve koordinatörlüğünü üstlenen Sıla Karabiber, bu etkinlikte 15 ülkeden öğrenci bulunduğunu belirterek, "Projemiz kapsamında 4 yıldır Türkiye’ye dair önyargıları kırmak, kültürleri tanıtmak ve aynı zamanda buraya gelmişken topluma da hizmet etmek için bu tür etkinliklerde bulunuyoruz" dedi. Sakarya'ya gelmeden önce Eskişehir, Bursa ve Tokat’a da gittiklerini belirten, kendisinin de Sakaryalı olduğunu söyleyen Sıla Karabiber, "Sakarya’ya hiç gelinmemişti. Ben Sakaryalıyım.  Bunun da etkisiyle  projenin bir ayağını da buraya kaydırdık. Burada da bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz Sapanca Gölü çevresinde temizlik yaptık" diye konuştu. Karabiber, şöyle devam etti:

"Çevreye olan duyarsızlık yalnızca ekosistemi ve suyu kirletmiyor. Bunları mahvetmekle kalmıyor, aynı zamanda yaşam alanlarımızı da mahvediyor. Sahil boyunca bir sürü çöp kutusu var ve biz burayı temizlerken çok fazla şişe, kapaklar ve b.enzer atıklar gördük. bunlar küçük şeyler olarak gözükebilir. Ama her insanın çok küçük çabasıyla aslında bu yaşanılan yer çok güzel bir yere dönüşebilir. Herkesin aslında duyarlı olup, kullandığı küçük şeyleri bile çöpe atmasıyla bütün sorun çözülebilir."

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]