14 yaşındaki lise öğrencisi öğretmenle birlikte kaçtı

Sakarya\'da 14 yaşındaki lise öğrencisi, aşk yaşadığı öğretmeniyle kaçtı. Olay küçük kızın tedavi olmak amacıyla geldiği hastanede, güvenlik kameraları tarafından öğretmenin arabasına binerken görülmesiyle ortaya çıktı.

Söğütlü\'de bulunan Akarca Türk-Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu\'nda Teknoloji dersi öğretmeni olarak görev yapan M.T., Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il dışına tayin edildiği gün; Adapazarı\'nda bir lisede öğrenim gören 14 yaşındaki A.A. ile kaçtı.

Edinilen bilgilere göre, Akarca Türk-Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu\'nda görev yapan M.T., bir süre önce Adapazarı\'nda bir lisede okuyan 14 yaşındaki A.A. ile aşk yaşamaya başladı. Küçük öğrenciyle birlikte olan öğretmen durumun ortaya çıkmasının ardından açığa alındı. A.A.\'nın ailesi M.T.\'den davacı oldu. Açığa alınan öğretmen önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il dışına tayin edildi. M.T.\'nin Sakarya\'dan ayrılacağı gün, ailesiyle Sakarya Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi\'ne giden A.A. iddialara göre anlaşarak aşk yaşadıkları öne sürülen öğretmeni tarafından kaçırıldı.

Aile kızının kaçtığını görünce hemen hastanede görev yapan jandarmaya başvurdu. Hastanenin güvenlik kameraları tarafından kaydedilen kaçış görüntüsü incelemeye alındı.
Sakarya\'da, 14 yaşındaki lise öğrencisi ile kaçan öğretmen Mesut T. hakkında tamamlanarak ağır ceza mahkemesine gönderilen iddianamede, kaçırmaya öğretmenin abisinin de yardım ettiği yer aldı.

Salı günü Sakarya Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesine ailesi ile birlikte gelerek buradan gizlice kaçan 14 yaşındaki lise öğrencisi A.A.\'yı kaçırdığı iddia edilen Söğütlü Akarca Türk- Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Mesut T hakkında yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Cinsel istismar" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasının yer aldığı iddianame ağır ceza mahkemesine gönderildi. İddianamede, Mesut T\'ın ağabeyi A.T.\'nin de A.A.\'nın kaçırılmasına yardım ettiği yer aldı.

Güvenlik güçleri farketti

Daha önce öğrencisi ile birlikte olduğu iddiası ile Sakarya Sulh ve Ceza Mahkemesi tarafından "Küçük yaşta öğrencisini alıkoyarak cinsel istismarda bulunduğu" iddiası ile tutuklama kararı çıkarılan firari öğretmen Mesut T\'ın, lise öğrencisi A.A.\'yı kaçırdığı esnada güvenlik güçleri tarafından aranmasının bulunduğu kaydedildi.

Ruh ve beden sağlığı bozulmuş

Öğretmen Mesut T. tarafından istismara uğradığı iddia edilen A.A.\'nın ise olaydan sonra Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde yapılan muayenede ruh ve beden sağlığının bozulduğu raporu verildi.

Kaçak öğretmen aranıyor

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen jandarma ekipleri, A.A.\'nın kaçırılması olayına karışan Mesut T ve ağabeyi A.T.\'yi her yerde arıyor.
Toyotasa Hastanesi önünden öğretmenin ve yanındaki 2 kişi ile birlikte kaçırdığı 14 yaşındaki Aslı, 53 gündür kayıp. 14 yaşındaki lise öğrencisi kızın ailesi, Aslı'nın bulunamamasından dolayı son çare olarak soluğu Serap Ezgü'nün yanında aldı.

Serap Ezgü, lise öğrencisinin aşk yaşadığı öğretmenin kaçırdığı belirtilen olayı ATV'deki Yeniden Başlayalım programında enine boyuna masaya yatırdı. 14 yaşındaki Aslı'nın kaçırılmasıyla ilgili tüm ayrıntıları günlerdir konuşan Ezgü, 7 Haziran'daki programında şu detaylara ulaştı:



Sakarya'da cinsel istismarda bulunduğu 14 yaşındaki öğrencisini kaçıran öğretmene yardım ettikleri öne sürülen ağabeyi ve yengesinin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Öğretmen ve öğrencinin bulunması için güvenlik güçleri çalışmasını sürdürüyor.

4 Mart'ta kaçırılmıştı

Söğütlü İlçesindeki bir ilköğretim okulunda, 4 Mart'ta 14 yaşındaki kız öğrencisini alıkoyup cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen, 24 Mart'ta Sakarya Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında tutuklama kararı çıkartılan firari öğretmen M.T., istismarda bulunduğu iddia edilen öğrencisini kaçırmıştı. İki ay önce yaşanan olayda güvenlik güçlerince aranan M.T., ailesi tarafından tedavi için Toyotasa Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne getirilen öğrencisini bir kişinin yardımıyla kaçırmıştı. Kızın ailesinin, çocuklarının kaybolduğunu bildirmesi üzerine hastanenin güvenlik kameralarını inceleyen jandarma, M.T.'nin hastane bahçesinde istismarda bulunmakla suçlandığı öğrencisiyle görüştüğünü belirlemişti. Aradan geçen iki ayda öğretmen ve öğrencisi aramalara rağmen bulunamadı.

Ağabeyi ve yengesi tutuklandı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kaçırma olayı ile ilgili başlattığı soruşturmada öğretmenin ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T., 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Firari öğretmenin kaçmasına yardım ettikleri öne sürülen 4 kişi, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Zanlılar, Ferizli L Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Gidebilecekleri heryere bakılıyor


Polis ve jandarma, firari öğretmen ve öğrenciyi ülke genelinde arıyor. Gidebilecekleri her yere bakılıyor. Öte yandan, açığa alınan M.T. hakkında 'cinsel istismar' ve 'hürriyetten yoksun kılma' suçlamasıyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma da tamamlandı. İddianame ağır ceza mahkemesince kabul edildi. İstismara uğradığı iddia edilen öğrencinin, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan muayenesinde, ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilmişti.



A.A.'nın ailesi ile yakınlarının çıktıkları bir kadın programındaki iddiaları ve kızlarının hala bulunamamasını eleştirmeleri üzerine de Sakarya Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti.

Savcılık soruşturma sürerken yapılan yayınların soruşturmayı etkilediği gerekçesiyle inceleme başlattı.


AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya'da 14 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismarda bulunarak kaçıran öğretmen konunsunu işleyen Serap Ezgü'nün sunduğu 'Yeniden Başlayalım' programına bağlandı.

Canlı yayında programa bağlanan Ali İhsan Yavuz, öğretmene teslim ol çağrısında bulunarak Aslı'nın ailesine de destek oldu. İşte Vekil Yavuz'un söylediği o sözler...

Adapazarı’nda yaklaşık 3,5 ay önce, 14 yaşındaki kız öğrencisi A.A.'yı ikinci kez kaçırarak ortadan kaybolan Söğütlü İlçesi Akarca Türk- Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu Teknoloji dersi öğretmeni Mesut Temizkan ve A.A. tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Polis ve jandarma arama çalışmalarını sürdürürken, son olarak sivil polis ekipleri ihbar üzerine Karasu İlçesi'nde bir dizi adreste arama yaptı.

Kadın programlarına kadar çıktılar!

Adapazarı’nda 4 Mart tarihinde ToyotaSa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne yakınlarıyla birlikte tedaviye gelen, okuduğu liseden bir süre önce ailesi tarafından alınan A.A., Söğütlü İlçesi Akarca Türk-Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu Teknoloji dersi öğretmeni Mesut Temizkan ile kaçtı. O tarihten beri ailesinin ve güvenlik güçlerinin aradığı A.A. ve öğretmen Mesut Temizkan bulunamazken, ailesi kızlarının bulunması için kadın programlarına da çıktı. Kadın programlarında konunun gündeme gelmesi üzerine onları gördüklerini söyleyenler polis ve jandarmaya ihbarda bulunmaya başladı. Gelen ihbarları değerlendiren ekipler de belirtilen adreslerde aramalar yaptı.

'Karasu'da oldukları' ihbarı boş çıktı

Son olarak öğretmen ve kaçırdığı ögrencisinin Karasu Yeni Mahalle’de oldukları yönünde gelen ihbarlar üzerine polis ekipleri ellerinde fotoğraflarla bölgede arama yaptı. Ancak aramalarda ögretmen ve kaçırdığı ögrencisine rastlanılmadı.

Hollanda'ya kaçtılar iddası da gündemde

Olayın bir kadın programına konu olması üzerine gelen ihbarlarda, Mesut Temizkan ve kaçırdığı öğrencisi A.A.'nın sahte kimlikle bu sabah Hollanda’ya geldiği belirtiliyor.. Yapılan ihbarda A.A.’nın öğretmen Temizkan’ın yeğeni E.T.’nin pasaportunu kullandığı iddia ediliyor.


Lise öğrencisi Aslı, öğretmeniyle birlikte kaçtı mı yoksa kaçırıldı mı hala bilinmiyor. Ailesi aylardır kayıp olan kızlarını aramaktan vazgeçmiyor. İşte Sakarya'yı ve tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran Aslı'nın, 12,5 yaşında çekilen ve ilk defa ATV'de yayınlanan o video görüntüleri...
72 gündür kayıp olan Aslı ile ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı.

Daha önce geçen haberlerdeki Eski Belediye Başkanı'nın video görüntüleri ortaya çıktı. O videoda başkan ve kaçak öğretmenin ağabeyleri, Aslı'nın amcasıyla pazarlık yapmaya gidiyor.

İşte o çok tartışılacak video görüntüleri...


Sakarya'da cinsel istismarda bulunduğu 14 yaşındaki öğrencisini kaçıran ve 115 gündür her yerde aranan öğretmen ve öğrencisi, Kocaali ilçesinde saklandıkları köy evinde yakalandı.

Söğütlü ilçesindeki bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yaptığı dönemde, cinsel istismarda bulunduğu 14 yaşındaki öğrencisini 17 Nisan'da kaçıran Mesut T. (34), jandarma tarafından yakalandı. Hakkında tutuklama kararı bulunan öğretmen ve kaçırdığı öğrencisinin Düzce'de bir evde saklandıkları ihbarını alan jandarma, savcılık izniyle evde arama yaptı. Aranan kişileri evde bulamayan jandarma, Mesut T.'nin öğrencisi ile birlikte baskından bir süre önce ayrılarak Sakarya'nın Kocaali ilçesine bağlı Kestanepınarı köyündeki bir yakınının evine gittiğini belirledi. Bunun üzerine köy evine baskın düzenleyen jandarma, Mesut T. ve kaçırdığı kızı yakaladı. Gözaltına alınan Mesut T., jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

4 Mart'ta 14 yaşındaki kız öğrencisini alıkoyup cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen Mesut T., olayın ortaya çıkması üzerine kaçmıştı. 24 Mart'ta Sakarya Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve öğretmenlikten atılan Mesut T., cinsel istismarda bulunduğu öğrencisini, ailesiyle birlikte tedaviye geldiği Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nin bahçesinden kaçırmıştı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kaçırma olayı ile ilgili başlattığı soruşturmada, öğretmenin ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T., 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanmıştı.

Mesut. T. hakkında, 'cinsel istismar' ve 'hürriyetten yoksun kılma' suçlamasıyla Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İstismara uğradığı iddia edilen öğrencinin, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan muayenesinde, ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilmişti.
Söğütlü'deki ilköğretim okulunda ögretmenlik yaparken cinsel istismara bulunduğu 14 yaşındaki örgencisi A.A.'yı 4 ay önce Adapazarı’nda hastane bahçesinde kaçırdığı iddiasıyla aranırken köy evinde yakalanan öğretmen Mesut Temizkan çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Köy evinde bulunan örgencisi A.A.'da ailesine gitmek istememesi nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya il Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Polis etten duvar örtü

Kocaali ilçe adliyesine sevk edilen öğretmen Mesut Temizkan yaklaşık 7 saat süren sorgulaması sonrasında tutuklanarak Sakarya Cezaevine gönderildi. Öğretmenin adliyeden çıkışı sırasında jandarmanın sıkı güvenlik önlemi aldığı dikkat çekerken İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de habercilerin görüntü almamaları için gazetecileri engelledi.

 Aslı ailesine gitmek istemedi


Gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan ögretmen Mesut Temizkan’ın tanınmamak için sakal bıraktığı görüldü. Öğretmeniyle birlikte 115 gün yaşayan A.A.'da ailesine gitmek istemeyince Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Öğrenci jandarma ekipleri tarafından Adapazarına götürüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya il Müdürü Kerem Toprak, A.A.'nın Adapazarı’ndaki sevgi evlerinde koruma altına alınacağını ve psikolojik destek verileceğni söyledi.

Tutuklanan öğretmen Mesut Temizkan’ın daha önce ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T., 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanmıştı.
Kendisinden 20 yaş küçük öğrencisini kaçırıp tecavüz eden öğretmen Mesut Temizkan Sakarya'da yakalandı. SABAH'ın izlediği operasyonda, Başbakan'ın "Bulun" dediği 14 yaşındaki A.A. da kurtarıldı.

Kendisinden 20 yaş küçük, 14 yaşındaki kız öğrenci A.A.'yı kaçırıp tecavüz etmekle suçlanan ve 190 gündür her yerde aranan Mesut Temizkan kıskıvrak yakalandı. Temizkan, Sakarya Kocaali'de Kestanepınar Köyü'nde bir köy evinde bulundu. SABAH'ın da izlediği operasyonda A.A. da aynı evde bulunarak kurtarıldı. SABAH Özel İstihbarat, aylardır jandarma ve polis tarafından her yerde aranan Mesut Temizkan ile öğrencisi A.A.'nın izini bir ay boyunca titizlikle sürdü. Adres bilgilerine ilişkin istihbaratı değerlendiren ve eve operasyon yapan Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler de silahlı olan Temizkan'ı evdeki bir yatağın altına gizlenmiş halde buldu.

Hemen Silahına Sarıldı

Jandarma ekiplerini karşısında görünce panikleyen öğretmen Temizkan, silahını çekerek "Kan akıtırım" diye tehditler savurmaya başladı. Bu sırada zanlının ateşlediği silahtan çıkan kurşun şans eseri kimseye isabet etmedi. Kısa sürelik boğuşmanın ardından etkisiz hale getirilen Mesut Temizkan, gözaltına alınarak Kocaali İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu da katkılarından ötürü SABAH'a teşekkür etti. Silahı elinden alındıktan sonra jandarma tarafından kendisine soru sorulmadığı halde sürekli açıklama yapmaya başlayan Mesut Temizkan, "Bu, namus meselesi. Hepimiz insanız. Ben terörist değilim. Yarın zaten teslim olacaktım" dedi.

Nefes kesen operasyonu baştan sona görüntüleyen SABAH ekibini görünce de "Kamera istemiyorum" diye bağırdı. Jandarmadaki sorgusu tamamlandıktan sonra savcılığa çıkarılan Temizkan, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Genç öğrenci ise geçici olarak bir çocuk yurduna yerleştirildi. Temizkan'ı evinde barındırdıkları tespit edilen İsmail Demir ve eşi ile Coşkun Kuru ve eşi Sibel Kuru da gözaltına alındı.

İşte Film Gibi Operasyon
4 kişi yardımdan tutuklandı

Mesut Temizkan Söğütlü İlçesi Akarca Türk-Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu'nda teknoloji dersine giriyordu. Bir çocuk babası 34 yaşındaki Temizkan, 2011'de, 3. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki A.A. ile yakınlaştı. Genç öğrenciyi kandırarak kendisine bir şekilde bağlayan Temizkan, 30 Ocak 2012'de öğrencisini kaçırdı. Tecavüz ettiği çocuğu kısa süre sonra ailesine teslim eden Mesut Temizkan ailenin şikâyetçi olması üzerine aranmaya başlandı. Bu sırada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da açığa alındı. Mesut Temizkan 17 Nisan 2012 günü yine sahneye çıktı ve annesiyle Sakarya'daki Toyota Hastanesi'ne diş tedavisi için giden A.A.'yı tekrar kaçırdı. Hastaneden kaçırma olayında kendisine yardım eden ağabeyi ile birlikte 4 kişi, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fakat Mesut Temizkan ısrarla kaçmayı sürdürdü. Bu arada Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ilk kaçırma olayı ile ilgili "çocuğa cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçlaması ile hakkında dava açtı. 23 Mart günü de Mesut Temizkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Başbakan talimat verdi

Aylarca kaçak yaşayan Mesut Temizkan'ın yakalanması için jandarma özel ekip kurdu. Ailesi, atv'de yayınlanan Serap Ezgü'nün sunduğu "Yeniden Başlayalım" adlı programda tam 45 gün canlı yayına katılarak yetkililerden kızlarının bulunmasını talep etti. Türkiye'nin gündemine oturan öğrenci A.A. için Başbakan Tayyip Erdoğan da devreye girdi ve çocuğun bulunması talimatını verdi. Öğretmen Mesut Temizkan'ın akrabası olduğu iddia edilen E.E.'ye ait sahte pasaport ile yurtdışına çıktığı bile ileri sürülmüştü. A.A.'nın babası Fikri A. ise yaptığı açıklamada, "Kızım daha 14 yaşında. Onu kandırarak zorla sahip oldu. Kızımızın sonuna kadar arkasındayız" demişti.

Sabah adım adım iz sürdü

14 yaşındaki öğrenci A.A., 17 Nisan günü kaçırıldıktan sonra Mesut Temizkan'a ait 54 YN 277 plakalı araç ile ilk önce bir dağ köyüne götürülmüştü. Burada araç değişikliği yapılarak Düzce'nin Ordulu Karadere Köyüne giden ikili, Salih Kuru'ya ait evin samanlığında 3 gün kaldı. Daha sonra Düzce merkezdeki Temizkan'ın teyze oğlu olan Coşkun Kuru'ya ait eve geçtiler. Mesut Temizkan ile kurbanı, bu evde yaklaşık 2 ay gizlendi. Coşkun Kuru'nun borçları ile kirasını ödeyen ve bir miktar para veren Mesut Temizkan, tanınmasın diye öğrencisinin saçlarını sarıya boyattı ve kahverengi lens taktırdı. Kendisi de sakal bırakan Mesut Temizkan, yakalanmamak için cep telefonu da kullanmıyordu. A.A. ise yanında bir kadın ile bir kez pazara, bir kez de markete çıktı. Temizkan daha sonra, ablası Emine Demir'ın akrabası İsmail Demir'in Kestanepınarı Köyü'ndeki köhne evine geçti. Ve önceki gece kıskıvrak yakalandı.

Bu Görüntüler ATV Haber'de Böyle Yayınlandı...
Söğütlü İlçesi'ndeki ilköğretim okulunda cinsel istismarda bulunduğu 14 yaşındaki öğrencisi A.A.yı 17 Nisan’da kaçırdıktan 115 gün önce Kocaali İlçesi’nde akrabasının evinde yakalanan öğretmeni Mesut Temizkan tutuklandı. Koruma altına alınan A.A.'nın ailesinin yanına gitmek istemediği, bu nedenle koruma altına alındığı öğrenildi. Jandarmada 'susma hakkını' kullanan öğretmen Mesut Temizkan, Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadede öğrencisi A.A.'yı sevdiğini ve birlikte kaçtıklarını söyledi.

Öğretmen Mesut Temizkan ve kaçırdığı 14 yaşındaki öğrencisi A.A.'nın 115 gün boyunca Sakarya ve Düzce’deki yakın akrabalarının evlerinde kaldıkları belirlendi. Öğretmen ve öğrencisinin son olarak 5 gün önce Kocaali İlçesi'ne bağlı Kestanepınarı Köyü’nde İsmail Demir’e ait eve geldikleri belirlendi. Köy muhtarı Erkut Tenkoğlu öğretmen ve ögrencisinin yakalandığı evin köyün girişinde olduğunu söyleyerek, "Bu ev Mesut’un yengesinin akrabasına ait. Sonradan öğrendiğimize göre daha önce de 1.5- 2 ay kadar burada saklanmışlar" dedi  Öğretmen ve öğrencisinin daha önce A.A.'nın öğretmeni olan bir kişinin telefonla ihbarda bulunması üzerine yakalandığı öne sürüldü.

Sakal Bıraktı

Yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen Mesut Temizkan’ın, sakal bıraktığı ve eşofman giydiği, A.A.'nın da tanınmamak için saçlarını sarıya boyattığı anlaşıldı. Jandarma karakoluna getirilen A.A.'nın "15 yaşındayım. Beni anne babama vermeyin. Mesut’a beni verin’ diye direndiği belirtilirken, ailesinin yanına gitmek istememesi nedeniyle sağlık kontrolundan geçirildikten sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Adapazarı’ndaki sevgievine teslim edildi. Koruma altına alınan A.A., psikolog ve sosyal uzmanlar tarafından sürekli gözetim altında tutuluyor.
Ailesi kötü davranınca kaçmış!

Bir köy evinde yakalanan öğretmen Mesut Temizkan'ın ilişkiye girdiği 14 yaşındaki Aslı konuştu.

"Beni aileme vermeyin. Kötü davranılınca ikinci kez rızamla kaçtım."

14 yaşındaki öğrencisini 2 kez kaçıran ve 190 gündür aranan öğretmen Mesut Temizkan'ın yakalanmasıyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, küçük kızın koruma altına alınması kararını verdi. Ciddi bir travma geçirdiği saptanan Aslı devlet korumasında tutulacak ve düzenli olarak psikolojik yardım alacak.

Bakandan Aslı'ya Özel İlgi

Aile Bakanı Fatma Şahin'in verdiği talimatla, Sakarya İl Müdürlüğü'nde görevli sosyal çalışmacılar, 14 yaşındaki Aslı için hızla harekete geçti. Aslı'nın durumunu inceleyen uzmanlar, devlet korumasına karar verdi.

Büyük Travma

Yaşadığı olaylar nedeniyle ciddi bir travma geçiren Aslı bakanlık yetkililerine ailesinin yanında kalmak istemediğini söyledi. Öğretmeni tarafından ilk kaçırılışının ardından ailesinin de kendisine kötü davrandığını ifade eden Aslı, bu nedenle öğretmeniyle ikinci kez kendi rızasıyla kaçtığını dile getirdi. Ailenin gerçekten böyle bir muamelesinin olup olmadığı soruşturmalar sonucunda belli olacakken, uzmanlar Aslı'nın bu ifadeleri geçirdiği travmanın etkisiyle de söyleyebileceği üzerinde duruyor.

Kaçırdığı 14 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen eski öğretmenin yargılandığı davada 4 sanık hakkında tahliye kararı verildi.

Söğütlü'deki bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yaptığı dönemde, öğrencisini kaçırıp cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen M.T.(34) ile kendisine yardım ettikleri öne sürülen ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T.'nin yargılanmasına Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar ile avukatları Abdurrahim Burak, Tahir Hakkı İskender ve Ferdi Kahveci ile mağdur tarafın avukatı Ayşe Üstünel Dağdelen katıldı.

Mahkemenin yayın yasağı getirdiği davada, tutuklu sanıklar A.T., G.A., İ.İ. ve S.T. tahliye edildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.


İddianamede, M.T. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', diğer sanıkların ise 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından cezalandırılması isteniyor.

4 Mart'ta 14 yaşındaki kız öğrencisini alıkoyup cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen M.T., olayın ortaya çıkması üzerine kaçmıştı. 24 Mart'ta Sakarya Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında tutuklama kararı çıkarılan ve öğretmenlikten atılan M.T., cinsel istismarda bulunduğu öğrencisini, ailesiyle birlikte tedaviye geldiği Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nin bahçesinden kaçırmıştı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kaçırma olayı ile ilgili başlattığı soruşturmada, öğretmenin ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T., 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanmıştı. M.T., jandarmanın yaptığı çalışma sonucu 115 gün sonra kaçırdığı öğrencisiyle birlikte Kocaali ilçesinde saklandıkları köy evinde yakalanmıştı.
Sakarya’nın Adapazarı İlçesi'nde 14 yaşındaki kız öğrencisini kaçırarak tecavüz ettiği iddia edilen ve 190 gün sonra Sakarya'nın Kocaali İlçesi'ne bağlı Kestanepınar Köyü'nde yakalanan şahsın yargılandığı davanın ilk duruşması gerçekleştirildi.

Sakarya Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen ilk duruşmaya taraflardan kimse katılmazken; Ferizli Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunan Öğretmen Mesut Temizel zırhlı nakil aracı ve çok sayıda Jandarma eşliğinde Adliye’ye getirildi. Yaklaşık 1 buçuk saat süren duruşma ardından mahkemenin gerekli gördüğü evrakların tamamlanması için duruşma 21 Mart'a ertelendi.

Tarafların avukatları mahkemeyle ilgili olarak açıklama yapmazken, tecavüz iddiasıyla tutuklanan Mesut Temizel'in tutukluluğunun devamına karar verildi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]