106 yeni esnaf ve sanatkara sertifika verildi

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından başlatılan, odalara yeni kayıt yaptıran esnaf ve sanatkarlara yönelik eğitime 150’nin üzerinde katılım oldu. Eğitim sonunda 106 yeni esnaf ve sanatkara sertifikaları oda başkanları tarafından verildi.

YOĞUN İLGİ

Her ayın ilk Çarşamba günü saat 18.00’de Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) hizmet binasında gerçekleşen eğitime katılım hayli yüksek oldu. Eğitim programına; SESOB Başkan Vekili Muhittin Kılıç, Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feridun Canbaz, Sakarya Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Cevat Demir, Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Sakarya Demirciler ve Tornacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Numan Akar, Sakarya Seyyar Giyim Eşya Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe, Sakarya Kahveciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Altay, Sakarya Emlak Komisyoncuları Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak, Sakarya Lokantacılar Aşçılar Köfteciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Gök, Sakarya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mecit Şen, Sakarya Terziler Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkan Vekili Faik Yolcu, Sakarya Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Gündüz’ün yanında oda genel sekreterleri de katıldı.

SUNUM YAPILDI

Eğitimde; SESOB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Alkın tarafından ‘Satış, pazarlama, müşteri memnuniyeti’ konularında sunum yapılırken, SESOB Sicil Müdürü Ufuk Dağ ise ‘Basit ve gerçek usul vergiler, muhasebe işlemleri ve SGK işlemleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar’ hakkında yeni esnaf ve sanatkarları bilgilendirdi.

ESNAFLIĞIN TEMELİ

Eğitimin amacının esnaf ve sanatkarların mesleğe donanımlı başlamalarını sağlamak olduğunu söyleyen SESOB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Alkın, esnaf ve sanatkarlığın temelini oluşturan satış ve pazarlamanın önemini anlattı. Mutlu müşterinin 20 kişiye, mutsuz müşterinin ise 80 kişiye ulaşacağını söyleyen Alkın, “O nedenle müşterinin yanınızdan kesinlikle memnun ayrılmasını sağlayın. Satıcı kesinlikle eğitici de olmak zorunda. Eğitici olmak içinde eğitim alması gerek. Kimseye bakmaz, müşteri geldiğinde yerinden kalkmaz, asık suratlı olursa müşteri o dükkana bir daha girmez. O nedenle esnaflıkta güler yüz şart. Siz güler yüzünüzle müşteriyi mutlu edeceksiniz ki, müşteride alışveriş yaparak sizi mutlu etsin” dedi.

SERTİFİKA ALAN ÜYELER

Eğitimin ardından SESOB Genel Koordinatörü Tanju Balcı’nın sunumu ile yeni üyelere sertifikaları verildi.

Sefa Kaya, Ahmet Çakmak ve Zeynel Seyman’ın sertifikasını, Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veysel Yıldız verdi.

Salih Binek, Enes Anı, Özgür Derinbay, Sabri Yılmaz, Doğan Yıldızlar, Bayram Bayram, Şükran Yılmaz, Recai Pehlivan, Hüseyin Saruhan, Vefki Hocalar, Nuriye Motur sertifikasını üye oldukları Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feridun Canbaz’ın elinden aldılar.

Orhan Kurt, İsmail Öztürk, Ercan Bağlan, Alaattin Başkaya, Mümin Tarcan, Hikmet Altunsoy, Muhittin Demirci, Murat Yelman, Fatih Kaymakçı’nın sertifikasını Sakarya Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Cevat Demir tektim etti.

Zahide Okutan, Birol Kanataş, Ziya Tepe, Osman Efe, Orhan Çay, Serhat Say ve Bayram Düzce’nin sertifikasını, Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muzaffer Kabacan verdi.

Rıfat Ali Özel, Mustafa Durmaz, Ercan Kahveci, Aydın İnan, Mesut Ayaz, Vedat Bozkurt, Tamer İşbilir, Şevket Korkmaz, İshak Coşkun, Saim Coşkun, Haluk Girgin, Mehmet Coşkun, Cahit Tınmaz, Hüseyin Bozdemir sertifikalarını Sakarya Demirciler ve Tornacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Numan Akar’dan aldılar.

Hasan Hüseyin Şiran, Recep Bozkurt, Necla Yıldız, Kadriye Gönül, Fatma Yılmaz, Ramazan Ün’ün sertifikalarını Sakarya Seyyar Giyim Eşya Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe verdi.

Kamil Kartal, Ökkaş Baltacı, Recep Baltacı, Celil Kabadaş, Kenan Çetinkaya ve Yılmaz Günlü’ye sertifikalarını Sakarya Kahveciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Altay takdim ettiler.

Ali Şafak, Ahmet Toz, Ceyhan Demir, Fatih Çolak’ın sertifikasını Sakarya Emlak Komisyoncuları Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak verdi.

Mehmet Kınalı, Ekrullah Alolu, Elif Hepşen, Ayten Turgut, Hamdiye Mergen, Deniz Akalp, Bircan Erbatur’un sertifikası Sakarya Lokantacılar Aşçılar Köfteciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Gök tarafından verildi.

Şafak Topaloğlu, Kamil Aktürk, Hüseyin Şimşek, Hasan Şimşek sertifikalarını Sakarya Sandalyeciler ve Mobilyacılar Odası Başkanı Muhittin Kılıç’ın elinden aldılar.

Hasan Yormaz, Ferhat Çelikçi ve Ömer Çil’in sertifikalarını Sakarya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mecit Şen verdi.

Türkan Kaçar, Şerif Ali Gündoğdu, İsmail Kırık, Nermin Okyar, Birgül Kınık, Zehranur Yolcu, Hülya Faruk, Yasemin Kılıç, Fatih Sevgin, Zeynep Dursun’a sertifikaları Sakarya Terziler Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkan Vekili Faik Yolcu tarafından verildi.

Erdoğan Türküm, Abdülhamit Çelik, İsmail Polatlı, Mehmet Yaman, Faruk Coşgun ve Selami Gökkaya sertifikalarını Sakarya Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Vekili Ahmet Bayır’ın elinden aldılar.

Selahattin Pambukçi, Hüseyin Bozan, Serhat Ayaz, Mehmet Örkmez, Musa Kaya ve Mehmet Salih Dursun’a sertifikalarını Sakarya Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Gündüz takdim ettiler.

Metal İş kolundan Adem Azaklı, çiçek ve hediyelik eşya iş kolundan Kaan Çatak, Levent Tezsoy, kunduracılar iş kolundan Murat Kınalı, Feridun Toksan, marangozlar iş kolundan Adem Uğur, Nafiz Kahyaoğlu, fotoğrafçılık iş kolundan Özkan Saral, Meyen Can, Emin Hıraç, Selçuk Gülen, Özcan Berber’e sertifikalarını SESOB Başkanı Vekili Muhittin Kılıç verirken, turizm iş kolunda hizmet veren Özdilek Demirtaş’ın sertifikasını ise SESOB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Alkın takdim etti.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]