İl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker’in başkanlığında, kurul üyelerinin katılımları ile Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı’nın, yapılacak değerlendirmeler ve planlamalar ışığında eğitim-öğretim faaliyetlerine yön vereceğini, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün strateji geliştirme süreçlerine büyük katkılar sunacağını belirtti. Eğitimin sorunlarının, bir sistem bütünlüğü içerisinde ele alınması gerektiğini, eğitimde yaşanabilecek sorunların ya da başarıların toplumsal yaşamın bütün alanlarına yansıyacağını belirten Kuntoğlu, bu nedenle toplumun tüm kesimlerinin, eğitim öğretim süreçleri içerisinde aktif olarak yer alması gerektiğini ifade etti. Kuntoğlu, Sakarya Milli Eğitim camiası olarak Bakanlığımızın ilimize sağladığı imkânlar ve ilimizin öz kaynakları çerçevesinde ilimizin eğitim kalitesini yükseltme adına yoğun bir çaba sarf edildiğini belirterek, tüm birim müdürlerine teşekkür etti.

Kurul Başkanı, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker de konuşmasında; “Devlet eliyle yürütülen en önemli iş eğitimdir. Eğitim, tüm alanların beslendiği bir kaynak durumundadır. Sağlık, trafik, gıda, bilişim, terör, huzursuzluk, huzur, iyilik, başarı vb. tüm alanlara ilişkin olumlu ya da olumsuz değerlendirmeler eğitimle ilişkilendirilecektir. Bu nedenle, eğitim işlerinde gösterilecek hassasiyet, çaba; yaşamın tüm alanlarına sirayet edecektir. Eğitimde arzu edilen asıl başarı, tüm kurumların ve toplumun uyumlu, koordineli çalışmasıyla yakalanabilir. Dolayısıyla bu toplantılar, kurum içinde ve kurumlar arasında uyum ve koordinenin şekillendirilmesi açısından da bir fırsat olarak görülmelidir.” dedi.

Toplantıda İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, sorumluluk alanlarında yapılan eğitim öğretim faaliyetleri ve projeler hakkında kurul üyelerine birer sunum yaptılar.

Verimli geçen Danışma Kurulu Toplantısının son kısmında kurul üyeleri, eğitim öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili düşüncelerini dile getirdiler. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan da bu bölümde söz alarak, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile uyumlu çalışmalar yürüttüklerini, Sakarya’nın eğitim kalitesini yükseltme adına birçok çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti.

Bu yılın ilk Danışma Kurulu toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun değerlendirme konuşmasıyla sona erdi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]