" Başçavuş korkudan ayağına sıktı"

15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi Sakarya Valiliği'nin arkasında bulunan C kapısında halkın kendisini linç edeceğini zanneden başçavuş korkudan ayağına sıktı. Hastaneye kaldırılan başçavuş ayağı sargılı olarak adliyeye geldi.

Vatan hainleri o karanlık gece Sakarya Valiliği'ni kuşatmış, valiliği kurtarmak isteyen halkın üzerine kurşun yağdırıyordu. Camili Mahallesi'nde bulunan Yunus Market kesiminde biriken halk, açılan ateşe rağmen valiliğe doğru ilerliyordu. Sıcak anların yaşandığı o dakikalarda ilk temas Valilik arkasında bulunan C Kapısı'nda yaşandı. Darbe girişimine öfkelenen halk ile darbeciler arka kapıda birbirine girdi.

PANİK YAPTI


Yaşanan arbede sırasında halkın arasında kalan vatan hainlerinin ellerinde tüfek ve tabancalar tek, tek alınmaya başlandı. Elinden tüfeği alınan Başçavuş Yıldırım Yılmaz halkın öfkesinden korttu ve belindeki tabancasını çekerek kendi ayağına ateş etti. Kanlar içinde kalan başçavuş kalabalık içinden alınarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüse teslim edildi.

O ŞAHİT KONUŞTU

O gece yaşanan kabusu Adapostası Haber Müdürü Hüseyin Cumalı'ya anlatan görgü şahidi Sabri Vural, ismini bilmediği darbeci bir askerin silahla kendini ayağından vurduğunu söyledi.

BİR ANDA SIKTI

Adapazarı'nda Dolmuş Şoförlüğü yaptığını belirten Sabri Vural, Darbe Girişi'ni öğrenmesiyle birlikte Sakarya Valiliği'ne gittiğini söyledi. Valiliğe arka yoldan geldiğini belirten Vural, arka kapıda büyük bir kargaşa yaşandığını ve darbeci askerlerin ateş açtığını belirtti. Halkın darbecilere yüklenmesiyle birlikte bir çok darbecinin elindeki tüfeklerin alındığını dile getiren Vural,  elinden tüfeği alınan bir darbecinin belindeki tabancasını çekerek ayağına sıktığını söyledi.

LİNÇTEN KORKMUŞ


Vural, "Vatandaş çok ama çok öfkeliydi. Halk tüfekleri aldı. Darbeciler büyük panik yaşadı. O sırada bir darbeci tabancasını çekti ve kendi ayağına sıktı. sıktığı anda yere düştü. Çevredekiler onu aldı ve oradan çıkardı. Benim dolmuş taksime koydular. Yanına bir de asker geldi. Korucuk Hastanesi'ne giderken niye ayağına ateş ettiğini sordum. Bana 'Linç edeceklerinden kortum ve bu yola başvurdum" diye söyledi"

DESTAN YAZDIK


Korucuk Hastanesi'ne gelen Sabri Vural,"Hastane görevlileri bana 'Burada acil servis yok' dedi. Bende 'Ne yapayım. Buraya kadar getirdim' dedim. Yaralı şahıs ile yanındaki askeri orada bıraktım ve tekrar valiliğe geldim. O gece yaşananlar ile milletimizin yazdığı destanı hiç bir zaman unutmayacağım" diye konuştu.

 

Kaynak Adapostası

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]