TÜBİFED Kongresi Yapıldı

Bilişim sektörünün meslek örgütleri güçlerini birleştirmek, seslerini ortaklaştırmak ve etkinliklerini artırmak amacıyla bir araya gelerek Türkiye bilişim sektöründe faaliyet gösteren 1000 den fazla firmanın üye olduğu, Tübider (İstanbul), Sabider (Sakarya), Kobid (Konya), Gabiad (Gaziantep), ABİAD (Adana) ve BİSİAD (Bursa) derneklerinin kurucu olarak bir araya gelmesi ile kısa adı TÜBİFED olan ‘Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu’ kuruldu.

Tubifed’e üye dernek delegelerinin katılımıyla yapılan kongrede TUBİFED’in ilk yönetim kurulu seçildi. Yönetim kurulu kendi arasında yaptığı görev dağılımı aşağıdaki şekilde belirlemiştir.

Nahit GÖK Yönetim Kurulu Başkanı Edicom Bilgisayar - Sakarya
A.Şükrü KORMAN Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Bilden Bilgisayar – İstanbul
Erkin FINDIK Sayman Ulukom Bilgisayar – İstanbul
Mehmet ÖNAL Üye Paknet Bilgisayar – Konya
Şenol ANLAŞ Üye Anlaş Otomasyon – Gaziantep
Mehmet S.MEKİKÇİ Üye Mekik Group – Bursa
Serkan SEMERCİ Üye Mozaik Bilgisayar- Adana
Yusuf KOÇAK Üye Sistem Bilgisayar - Kocaeli
Behçet TOPRAK Üye Lazer Bilgisayar - Diyarbakır
Nuray BAŞAR Üye Başar Bilişim - Ankara
Kemal VURAL Üye Akbim Bilgisayar - Adana
Murat KURT Üye Ortak Ufuk Bilişim - Kocaeli
Ali KIROĞLU Üye Samnet Bilişim - Samsun
Ragıp BAŞBUĞ Üye Mekatronik Bilgisayar - İstanbul
Nurettin BALKAYA Üye Analiz Bilgisayar - Kocaeli

Yönetim Kurulu Başkanı Nahit GÖK yapmış olduğu açıklamada;
TÜBİFED, kurucu derneklerinin en az 10 yıllık tecrübe ve birikimi üzerine kurulmuştur. Bilişim sektörü tekstil, matbaa, turizm gibi sektörlere göre çok yeni olduğundan dolayı henüz sektörel sorunlarını çözebilecek bir örgütlülüğe tam olarak ulaşabilmiş değildir. Ülkemizin her ilindeki sektör firmalarının mesleki çıkarları için kendi derneklerinde örgütlenmiş olmaları çok önemli ama yeterli değildir. Birleşmemiş bir yaygın örgütlenmenin çözüm gücü de etkili olamayacaktır. İşte bu ihtiyaçtan dolayı federasyon çatısı altında örgütlenmek sektör derneklerimiz açısından zorunlu bir görev durumuna gelmişti. Sektörümüzde ticari faaliyet yürüten firmaların uymak zorunda oldukları sektöre özgü kurallar ve standartlar henüz oluşmamış durumda, çünkü bu standartları oluşturabilecek bir ODA örgütlenmesi henüz gerçekleşmiş değildir. ODA olabilmenin yolu da tüm illerde faaliyet yürüten bilişim firmalarının kendi illerinde dernek olarak örgütlenmesi ve TÜBİFED çatısı altına girmesiyle mümkün olabilecektir.

Gök, TÜBİDER olarak federasyon sürecine olan katkılarından söz ederek şunları ekledi. İki yıl öncesinden Türkiye Bilişim Sektörünün mutlaka tek bir merkezi çatı altında toplanması gerektiğine inandık. Bu doğrultuda Anadolu’da faaliyet yürüten diğer dernek yöneticileriyle defalarca çeşitli illerde ve İstanbul’da toplantılar yaptık. Sorunları ve nasıl bir çatı altında buluşacağımızı ve süreci birlikte nasıl yöneteceğimizi karara bağlayarak tüzüğümüzü oluşturduk. Yürüttüğümüz çalışmalarda demokratik ve açık olmaya, üyelerimizin desteğini alarak büyümeye özen gösterdik ve federasyona üye derneklere saygılı olmaya büyük önem verdik.

TÜBİFED bugün itibariyle 1000 civarında firmayı çatısı altında toplamayı başarmış ve sektörün çözüm gücü olacağını göstermiştir. Önümüzdeki süreçte 5000 firmayı çatısı altında toplayarak 75.000 çalışanı ve aileleri ile birlikte 300.000 kişilik dev bir güç olma potansiyeline sahiptir.

İlgili linkler;

www.tubider.org.tr

www.sabider.org

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]