Şeker Fabrikasının pancar kotası 55 bin tona yükseltildi

Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Hasan Çapraz toplantıda yaptığı konuşmada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Şeker Fabrikasının pancar kotası 55 bin tona yükseltildiğini belirtti. 

Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Hasan Çapraz 2018 hedeflerini anlatmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hasan Çapraz toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Şeker Fabrikasının pancar kotası 55 bin tona yükseltildiğini belirtti. Çapraz yaptığı açıklamada, “Önceki yıl 34-35 bin ton civarında olan bölgemizden tedarik edilen pancarın bu yıl plandığımız 70 bin ton üzerinde gerçekleşip 100 bin ton’a yaklaşması bizleri sevindirdi. Sakarya çiftçilerimizin teveccühünün tekrar şirketimize dönmesi bizleri mutlu etti.

Biz bu rakamı çiftçilerimizin cirolarının 2 buçuk kat düzeyinde artmasının bölgemizin ekonomisine refah getirdiğini düşünüyoruz. Kampanya döneminde bütün bu çalışmalarımızı kendi çalışanımız, taşeronumuz dahil toplam 500 kişilik ada şeker ailesiyle gerçekleştirdik. Kampanyamızı tamamladıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından bir yazılı tebligat aldık. Bu tebligatta şirketimizin mevcut olan 50 bin tonluk ağ kotasının şeker miktarının yüzde 11 gibi şuan Türkiye’de en büyük bir orandır arttırılarak 5 bin 500 tonu yükseltirdi haberi bizi çok mutlu etti. Burada bir refah artıyor. Bizde bu refahı çiftçilerimize yansıtacağız” dedi.

Şeker fabrikasının kokusunun azaldığından da bahseden Çapraz, “Üretimde dengeli bir kalkış yaptık. Bu kalkışımızla beraber bir sinerji oluşturduk. Bu yıl kampanya süresi boyunca SASKi’den ve Çevre İl Müdürlüğümüzden arıtılmış suya dahil herhangi bir ceza almamış olmamızı bir net bir şekilde somut bir başarı olarak görüyoruz.

Pancar bitkisi biraz insana benziyor icindeki su oranı bakımından. Tarladan aldığımız pancarın içerisinden yüzde 71 oranında öz su var. İnsanın bünyesindeki suya yakın bir değer. Bu öz suyu arıtmadan geçirdikten sonra tekrar imalatta, kireç ocağında, tirbünlerde ve soğutma amaçlı kullandığımız suyun yerinde kullanma olanaklarımızı gelecek yıllarda da daha fazla araştırıyor olacağız. Kokuda azalma var. Diğer yıllara göre bir iyileşme var. Elbette bu iyileşmenin kalıcı olması ve daha da iyi olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda kesinlikle duyarlıyız. Sakarya’nın 1953 yılından beri parçasıyız ve parçası olmak istiyoruz” diye konuştu.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]