Sakarya Genç MÜSİAD’tan Ümmet İftarı

MÜSİAD Gençlik Kurulu Sakarya Şubesi Yöneticileri, önceki gün Palmiye Kafe’de düzenlediği İftar Programıyla, tüm üyelerini biraraya getirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Sakarya Şubesi Başkanı Burak Arığ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, geleneksel İftar Programını il dışı ve yurt dışından çok sayıda üyenin katılımıyla, Palmiye Kafe’de gerçekleştirdi. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan, nezih ve samimi ortamda gerçekleşen İftar’a; MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu, Genç MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Ömer Levent Bilgin, Genç MÜSİAD Kocaeli Şubesi Başkanı Osman Emre Doğan, öğrenimini Sakarya Üniversitesi’nde sürdüren Afrika Senagal, Avustralya, Brundi ve Kamerun’lu öğrenciler, üyeler ve aileler katıldı.

Sakarya; barış ve kardeş şehridir

MÜSİAD Sakarya Şube Müdürü Emre Ozan’ın sunumuyla gerçekleşen İftar’da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) “'Recep Allah'ın ay'ı, Şaban benim ay'ım, Ramazan ise ümmetimin ayı'dır” sözüyle konuşmasına başlayan MÜSİAD Gençlik Kurulu Sakarya Şube Başkanı Burak Arığ, “Bizde bugün burda; İstanbul’dan, Kocaeli’nden, Düzce’den, ve Sakarya’dan toplanıp bir araya gelmemizin yanı sıra Afrika’dan, Gana’dan, Senegal’den, Kamerun’dan, Brundi’den ve Avusturalya’dan kardeşlerimizin de katılımı da küçük bir ümmet iftarı yapmamıza vesile oldu. Rabbim inşallah, bu mübarek Ramazan Ay'ının hürmetine, ümmetim ümmetim diye ağlayan ve dertlenen alemlere rahmet efendimize her manasa layık bir ümmet olabilmeyi cümlemize nasip etsin. Sakarya; spor, sanat, siyaset, akademi ve iş dünyasından kendi alanında başarılı olmuş bir çok insanın yetiştiği ve yetişmeye devam ettiği, ayrıca; Laz’ın, Çerkez’in, Gürcü’nün, Abhaz’ın, Boşnak’ın, Kürt’ün ve daha sayamadığım birçok etnik milletten insanın barış ve kardeşçe yaşadığı bir kardeşlik coğrafyasıdır. Bizde bugün burda, bu kardeşlik coğrafyasında, Sakarya’mızda farklı şehirlerden hatta farklı ülkelerden gelen birbirinden başarılı kardeşlerimizle beraber iftar yapmanın, aynı masada oturmanın, aynı ekmeği paylaşmanın ve bu kardeşlik ortamına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden, başta genel başkanıma, şube başkanlarıma ve tüm Genç Müsiad gönüllüsü dostlarıma şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin” dedi.

Genç MÜSİAD’tan “24 Çok Geç” Projesi

Sakarya’da üyeleriyle aynı sofrada İftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını ve Sakarya’nın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu, “Bugün Sakarya’da Ramazan ayını, barış, birlik, beraberlik, samimi ve bereket içerisinde kardeşçe yaşıyoruz. Buda Sakarya’nın kardeşlik coğrafyası olduğu bir il olduğunu görüyoruz. Toplamda 3 bin 154 üyeye sahip Genç MÜSİAD’ımız; Türkiye genelinde 39 ve Dünya'daki 15 şubesiyle hizmet vermektedir. Yaptığımız yaklaşık 749 etkinliğimizle Genç MÜSİAD, 2002 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük gençlik STK'sı olma ünvanını taşımaktadır. Genç MÜSİAD olarak üzerinde durduğumuz üç önemli projemiz

bulunmaktadır. Bunlarda, ‘Liselere İnme Hareketi’, ‘24 Çok Geç’ ve ‘Girişimciliği Yeniden Tanımlamak’ projeleridir. Üniversite öğrencileri mezun olduklarında ciddi bir uyum sorunu yaşıyor. Bunun sebebi sadece eğitime yani teorik bilgiye ağırlık vermeleridir. Pratik konusunda oldukça deneyimsizler. Yetersiz ve ilgisiz staj sebebi ile iş öğrenmeden mezun oluyorlar. Ayrıca iş deneyimleri, bilgileri, pratikleri olmadığından stajyer konumunda işe başlıyorlar. Tabi maaş talep ederek. İşverenler ise tecrübeli çalışan bulma konusunda sıkıntı yaşıyor ve iş pratiği olmadığından yeni mezun istemiyor. Böylelikle öğretimde yavaşlama olduğu gibi işsizlik oranında da artma yaşanıyor. İşe iki taraf açısından da sorun olan bu durumu ortadan kaldırmak için Genç MÜSİAD’ın hayata geçireceği bir proje; 24 ÇokGeç!” diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]