Babanıza "Sağlığını" Hediye Edin

Sigara yasağının başlamasıyla duyarlı gençlerin tiryaki babalarını sigaradan vazgeçirme isteğini dikkate alan IQS Sigara Bıraktırma Merkezi, ''Babalar Günü''ne özgü indirimli kampanya başlattı.

IQS Adana Bölge Müdürü Güner Serintürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaş ve eğitim seviyesi yükseldikçe sigarayı bırakma eğiliminin arttığını söyledi.

Türkiye ve dünyada her yıl sigaraya bağlı hastalıklar sonucu yüzlerce kişinin öldüğünü, bu hastalıkların tedavisinde ise milyonlarca dolar harcama yapıldığını belirten Serintürk, yaşamayı ve ailesini seven tiryakilerin en kısa zamanda bu maddeden kurtulmasında yarar olduğunu ifade etti.

Serintürk, Türkiye genelinde birçok sigara bırakma merkezinin faaliyet gösterdiğini, IQS' nin de bu merkezler arasında bulunduğunu belirterek, "Çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde toplam 22 merkezde faaliyet gösteriyoruz. Sigaranın kapalı ortamlarda içilmesini yasaklayan maddenin 19 Mayıs tarihinden itibaren uygulanmaya başlanması da yoğunluğumuzu artırdı" dedi.

Türkiye'de kısa sürede 7 bin kişinin sigarayı bırakmasını sağladıklarını ve "garanti vererek" seans uygulamasına başladıklarını vurgulayan Serintürk, şöyle konuştu:
 
"Sigarayı bırakmak isteyenlere destek olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda 'Babalar Günü' için özel kampanya başlattık. Fiyatı 600 YTL olan paket programa yüzde 20 indirim uyguladık.
 
Babalarının sigarayı bırakmasını isteyenlerin büyük ilgisi ile karşılaştık. Bir haftada yaklaşık 50 kişi babası için bu hediyeyi seçti. Kampanyamızda, seanslar sonucunda sigaranın bırakılmaması halinde ücretin yarısını geri ödeme garantisi sunuyoruz."

"Sigarayı bırakmak için öncelikle kararlı olmak gerekir"
 
Serintürk, "günde bir paketten fazla sigara içen sigarayı kolay bırakamaz" anlayışının da doğru olmadığını ifade ederek, sigara bağımlılığından kurtulmak için kişinin öncelikle kararlı olması gerektiğini vurguladı. Serintürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Akapunktur yöntemiyle kulağa pildeki kadar çok düşük elektrik akımı verilerek endorfin hormonu (mutluluk hormonu) salgılanmasını sağlayacak işlem gerçekleştiriyoruz. Başvuruda bulunan kişileri 6 ay gibi süreyle kontrol altında tutuyoruz. Kişi kendini güçsüz hisseder ve yeniden sigaraya başlama eğiliminde olduğunu hissedersek aynı işlemi tekrar uyguluyoruz."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]