Acarlar Longozu'na Yerli Turist Akını

Türkiye’nin iki subasar ormanından biri olan Karasu Acarlar Longozu'na son günlerde ziyaretçiler akın etmeye başladı.

Özellikle il dışından ve yurt dışından gelen ziyaretçiler Acarlar Longozu'nu gezerek longozun güzelliğini seyrediyorlar. Tabanı çeşitli ağaç ve bitki türleri ile kaplı olan acarlar longozu Türkiye’nin İğneada’dan sonra en büyük subasar ormanı olan Acarlar Gölü, Sakarya Nehri’nin Karadeniz’e ulaştığı ağız kesiminin yaklaşık 6 km. batısında yer alıyor.

Kıyı çizgisinden ortalama 1,5 km. içeride ve kıyıya paralel uzanan göl, yaklaşık 2 bin 517 hektar alana yayılıyor.

Tabanı geçilmesi zor orman formasyonu ile kaplı olan göl, birçok bitki ve hayvan türünü barındırıyor. Göl ortamı, oldukça yoğun bir orman ve bitki örtüsüne sahip sulak-bataklık özelliği ile ‘longoz’ karakterini gösteriyor.

Boylu ağaçlardan sazlıklara ve su bitkilerine kadar çok çeşitli bitki türü bir arada bulunuyor. Kuluçkaya yatan, kışlayan ve konaklayan yaklaşık 243 kuş türünün barındığı gölde sazan, yayın, yılanbalığı, sarıbalık, yağlı balık, kızılkanat, turna, kefal gibi balık türleri ile zengin kurbağa türleri, tatlı su kaplumbağaları ve tatlı su yılanları da yaşıyor.

Longozu gezmeye gelenler longozda tekne turlarına çıkıp longozun derinliklerine kadar gidiyorlar. Son günlerde çeşitli illerden gelen ziyaretçiler longozun bir dünya harikası olduğunu ve buranın kıymetinin bilinmesi gerektiğini de söylüyorlar.
 
 
SakaryaHaberleri.Tv

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]